Читај ми!

Ђоковић и Надал у последњој ривалској епизоди

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће против Рафаела Надала меч за треће место на егзибиционом турниру у Ријаду који носи симболичан назив "Слем шест краљева". Дуел је на програму од 18.30 часова, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Tурнир у Ријаду нема никакав такмичарски значај и не доноси бодове за АТП листу, али Саудијцима није било тешко да привуку тениске "краљеве" пошто ће победник добити шест милиона долара.

Такмичење је стигло до завршнице, а на њему су учествовали Новак Ђоковић, први рекет света Јаник Синер, Карлос Алкараз, Данил Медведев, Холгер Руне и Рафаел Надал, који ситно број до пензије, па ће гледаоци у Саудијској Арабији бити међу последњима који ће га видети на терену.

Шпанац због проблема са повредом није играо још од Олимпијксих игара у Паризу, а недавно је најавио да ће после наступа са репрезентацијом на Завршном турниру Дејвис купа у Малаги завршити играчку каријеру.

Надал и Ђоковић су били одмах распоређени међу четири најбоља тенисера на турниру, али су и поражени од Карлоса Алкараза, односно Јаника Синера, те ће играти меч за треће место.

Врло вероватно, Ђоковић и Надал ће одиграти последњи међусобни дуел.

Супарништво Ђоковића и Надала је најдуже у историји Опен ере, а они су једини играчи који су играли сва четири гренд слем финала узастопно у појединачној конкуренцији. Поред рекорда по броју мечева, Ђоковић и Надал су одиграли највише финала из мастерс серије.

Први сусрет ова два тенисера, који је уједно био и једини те 2006. године, одиграо се на Ролан Гаросу у четвртфиналу, где је Надал победио Ђоковића, који је одустао због повреде леђа у трећем сету, након једног сата и 54 минута игре.

Укупно су Надал и Ђоковић одиграли 60 званичних мечева, Новак има предност у победама са 31:29. Занимљиво је да је Ђоковић играч с највише победа у каријери против Надала, док је Шпанац тенисер с највише победа против Ђоковића. Србин је једини тенисер који је победио Надала у три финала на шљаци. Многи стручњаци сматрају да је Ђоковић једини који је парирао и био бољи од Надала на шљаци.

Љубитељи тениса ће имати прилику још једном да виде великане тениске игре једног преко пута другог и то у Ријаду на турниру престижног и симболичног назива - "Слем шест краљева", који итекако пристаје понајвише Ђоковићу и његовом највећем ривалу Надалу.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи