Читај ми!

Ђоковић о Надалу: Твоје наслеђе ће живети заувек

Српски тенисер Новак Ђоковић честитао је Шпанцу Рафаелу Надалу на великој каријери и пожелео му срећу на финалном турниру Дејвис купа.

Надал је раније најавио да ће се повући након завршетка финалног турнира Дејвис купа.

Ђоковић је написао на Инстаграму да једна објава није довољна како би исказао поштовање коге гаји према Надалу и ономе што је урадио у тенису.

"Инспирисао си милионе деце да почну да играју тенис и мислим да је то вероватно највеће достигнуће које свако може да пожели. Твоја упорност, посвећеност, борбеност ће се изучавати деценијама. Твоје наслеђе ће живети заувек", написао је Ђоковић.

Српски тенисер је подсетио на Надалове повреде током каријере и истакао да је икона тениса.

"Хвала вам што си ме толико пута гурао до границе. Ривалство са тобом је највише утицало на мене као играча. Страст приликом представљања Шпаније је увек била изузетна. Желим ти најбољи могући опроштај у Малаги са Дејвис куп тимом. Бићу тамо да одам поштовање великој каријери", навео је Новак Ђоковић.

Надал ће каријеру завршити са негативним скором против Ђоковића. Два тенисера су се састала 60 пута, а српски тенисер је тријумфовао у 31 наврату.

Многи од тих дуела ушли су у анале тениса, а истиче се меч на Аустралијан опену у којем је Ђоковић победио након пет сати и 53 минута игре, што је рекорд када је реч о гренд слем финалима.

Надал ће се повући после финалног турнира Дејвис купа који ће бити одржан од 19. до 24. новембра у Малаги.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи