Читај ми!

Међедовић за РТС: Спремни смо за Грчку, једва чекам наступ пред домаћом публиком

Српски тенисер Хамад Међедовић рекао је пред почетак Дејвис куп дуела против Грчке да једва чека да изађе на терен пред домаћом публиком, као и да је екипа спремна за нови изазов.

Добра ствар за Србију јесте то што се Међедовић опоравио од прехладе која га је мучила претходних дана.

"Прехлада је трајала дан или два и сада се осећам много боље. Већ тренирам пуном паром са екипом, тако да сам здрав и спреман. У Београду смо већ пар дана и као и пуно нам значи да тренирамо са Новаком који нам много помаже", рекао је Међедовић.

Истакао је да једва чека наступ пред домаћом публиком у Београду.

"Мени као младом играчу јако значи да играм за репрезентацију, поготово што ће то бити пред нашом публиком у Београду. Много значи представљати земљу на било ком догађају, али посебан осећај ће мислим бити учинити то пред домаћим навијачима", изјавио је Међедовић.

Додао је да је екипа спремна, али и да нема превише искуства када су у питању дуели са грчким представницима

"Ја не знам никог од њихових играча, као ни остали репрезентативци. Тим је много радио на скаутингу противника, али свакако да је добро за нас што неће бити Стефаноса Циципаса. Међутим, чак и да је дошао, ми имамао спреман тим и верујемо у победу", додао је 136. тенисер света.

На крају је рекао да је болест пресудно утицала на његове нешто лошије резултате ове године, као и да се нада бољим наступима у наредној.

"Нисам имао среће на почетку године због болести, те нисам играо три до четири месеца, а и касније ми је било тешко да се опоравим. Тек од маја сам био спреман и нажалост је то највише утицало на моју сезону. Планови су да до краја сезоне одиграм шест или седам турнира, пре такмичења у Београду. Желим да завршим годину што боље, како бих имао виши ранг за наредну годину", рекао је Међедовић.

Србија у суботу и недељу игра против Грчке, а победник меча се враћа у друштво најјачих репрезентација и имаће шансу да се бори за завршни турнир 2025. године.

четвртак, 12. септембар 2024.
30° C

Коментари

Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи