Читај ми!

Новак против Алкараза у свом 10. вимблдонском финалу и репризи прошлогодишњег

Новак Ђоковић против Шпанца Карлоса Алкараза од 15 часова игра своје јубиларно, 10 финале Вимблдона. Директан пренос дуела је на Првом програму РТС-а, а његов ток из часа у час и најзанимљивије моменте можете пратити на нашем порталу.

Новак против Алкараза у свом 10. вимблдонском финалу и репризи прошлогодишњег Новак против Алкараза у свом 10. вимблдонском финалу и репризи прошлогодишњег

Новак игра своје јубиларно 10. финале, а уколико успе да се реваншира Шпанцу за пораз претходне године, освојиће осму титулу којом би се изједначио са Швајцарцем Роџером Федерером.

Поред потенцијалне осме вимблдонске, Ђоковић има прилику да утисне и 25. гренд слем трофеј поред свог имена.

Последњих пет година, тренутно други тенисер света, догурао је до финала и изгубио само 2023. и то од садашњег ривала, Шпанца Карлоса Алкараза.

Новаков пут до финала

У првом колу, Ђоковић је рутински, без изгубљеног сета надиграо Вита Коприву. Чеху је дозволио само пет гемова, задржавши се на терену два сата.

Многи су били забринути како ће Ђоковићево колено реаговати на први већи напор, али се показало да други рекет света није без покрића решио да учествује на трећем гренд слему у сезони.

Други меч био је нешто неизвеснији, али Ђоковић и поред одличне игре Џејкоба Фернлија успео да победи након четири сета.

Британац је пружио одличан отпор другом тенисеру света, задржавши га на терену три сата, али се Ђоковићев тријумф није доводио у питање.

Холгер Руне је у осмини финала требало да представља нешто већи изазов за Ђоковића, али га је други тенисер света елиминисао након само два сата. Испоставило се да је Ђоковићево обраћање након тог сусрета било занимљивије од читавог дуела.

Услед повреде Алекса де Минора, Ђоковић је добио дан више да се припреми за полуфинале у којем је Новак рутински надиграо Италијана Лоренца Музетија са 3:0. Новак је за разлику од неких ранијих дуела успео јако лако да дође до финала. 

Музети хвалио Ђоковића

Италијански тенисер Лоренцо Музети изјавио је после пораза од Новака Ђоковића у полуфиналу Вимблдона да је српски ас био невероватан.

"Била је то велика партија за обојицу, седми пут смо се састали, али никада нисам играо против оваквог Новака Ђоковића. Мало сам тужан због пораза, али Новак је играо невероватно. Показао је да је у сјајној форми, и то не само када је тенис у питању, него и физички. Немам шта да кажем о својој игри, мислим да сам скоро све добро урадио. Идем кући са позтитивним стварима, биле су то две невероватне недеље за мене. Поносан сам на све што сам постигао на Вимблдону", рекао је Италијан.

Алкараз до финала изгубио пет сетова

Шпанац је од старта гренд слема одиграо само један меч у пет сетова. У првом колу је био бољи од Естонца Лајала са 3:0, а иако резултат то не показује 269. тенисер света пружио је добру партију.

У другом колу је без икаквих проблема, рутински са 3:0 за сат и 50 минута игре победио Александра Вукића. Шпанац се намучио тек у трећем колу. Френсис Тијафо га је натерао да се за победу бори три сата и 50 минута, а меч је игран у пет сетова.

Следећи на реду је био Француз Уго Умбер којег је Алкараз надиграо са 3:1. У четвртфиналу је савладао Томија Пола такође са 3.1, да би за финале и дуел са Ђоковићем изборио против Данила Медведова са 3:1, од којег је губио у сетовима.

Шпанци желе двоструку прославу титуле

Капитен фудбалске репрезентације Шпаније Алваро Мората и тенисер Карлос Алкараз обратили су се видео порукама пред финале Европског првенства у фудбалу и финале Вимблдона у којима су изразили наду да ће недеља бити дан за памћење за целу Шпанију.

"Здраво Чарли, сећаш се да сам ти пре почетка Европског првенства рекао да нећеш моћи да нас бодриш у финалу јер ћеш тог дана и ти играти финале. Надам се да ће недеља бити дан за памћење за целу Шпанију. Подржаваћемо те свим срцем и као што ти кажеш, обојица знамо шта је потребно за победу. Надам се да ћемо се видети следеће недеље у Мадриду да прославимо заједно", рекао је Мората у видео поруци на Инстаграму

Алкараз је поручио да су шпански фудбалери имали одлично издање на првенству Европе.

"Пратио сам све утакмице, од прве до полуфинала, патио сам са вама и подржавао вас. Надам се да ће недеља бити посебан дан за све вас. Шаљем вам велики загрљај, хајде да урадимо то. Напред", рекао је шпански тенисер.

Ђоковић мало бољи у међусобним дуелима

Српски и шпански тенисер до сада су се састајали пет пута, а Новак је у предности у победама са 3:2. У једном егзибиционом дуелу који су одиграли ван ових мечева, Шпанац је успео да слави са 2:1.

Ово је друго узастопно финале Вимблдона у којем се састају два тенисера, а уједно и прилика за Ђоковића да се реваншира Алкаразу који га је савладао после четири сата и 42 минута и оставио га без "сезонског слема".

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару