Читај ми!

Миомир Кецмановић поражен у првом колу турнира у Софији

Српски тенисер Миомир Кецмановић није успео да се пласира у друго коло АТП турнира у Софији, пошто је на старту такмичења поражен од Шпанца Роберта Баутисте Агута са 7:6 (11:9), 6:7 (2:7), 7:6 (7:5).

У мечу, у коме су одиграна три тај-брејка, Баутиста Агут који је 60. на АТП листи, надиграо је Кецмановића, који је 56. тенисер света, за три сата и 16 минута игре.

Велика борба је виђена у првом сету. Играло се гем за гем, а Кецмановић није искористио пет брејк лопти. Српски тенисер је у тај-брејку имао три сет лопте, али је Баутиста Агут успео да се одбрани. Шпанац је искористио другу сет лопту и овај део меча је добио резултатом 7:6 (11:9).

Шпанац је у седмом гему другог сета направио брејк и повео 4:3. Оба тенисера су потом освојила по један гем, а онда је Баутиста Агут при вођству од 5:4 сервирао за победу. Међутим, Кецмановић је направио брејк и изједначио је на 5:5. Српски тенисер је потом други сет добио у тај-брејку резултатом 7:6 (7:2).

Шпанац је одмах на почетку трећег сајта брејкнуо Кецмановића и повео са 3:1. Вратио се Србин са брејком у петом гему али је опет посустао у осмом гему за вођство Шпанца од 5:3. Већ у наредном гему Кецмановић је узвратио брејк и смањио заостатак на само једна гем. Сет је отишао у тајбрејк у ком је Шпанац мало боље сервирао од српског тенисера, за победу у мечу.

Шпанац ће у другом колу играти са мађарским тенисером Фабијаном Марошаном, који је био бољи од сународника Жомбора Пироша 6:3, 6:1.

Српски тенисер Хамад Међедовић је раније данас у првом колу изгубио од Аустралијанца Кристофера О'Конела 6:7 (3:7), 6:1, 7:6 (7:2).

АТП турнир у Софији се игра за наградни фонд од 562.815 евра.

четвртак, 12. септембар 2024.
15° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи