Читај ми!

Ђоковић: Докле год сам фаворит на великим турнирима, не размишљам о пензији

Пред наступ на Мастерсу у Паризу, Новак Ђоковић још једном рекао да се осећа одлично и да не размишља о пензији. Најбољи светски тенисер нагласио да жели успех са репрезентацијом Србије у Дејвис купу, али и на Олимпијским играма следеће године.

Новак Ђоковић је ушао у 37. годину, али и даље је најбољи тенисер на свету. Пред почетак Мастерса у Паризу, Новак је рекао да и даље не размишља о пензији.

"Захвалан сам што сам у позицији у којој сам тренутно. И даље се осећам младо када је реч о мом телу. Освојио сам три од четири гренд слема и докле год сам фаворит на турнирима, нећу размишљати о повлачењу", поручио је Ђоковић уочи старта Мастерса у Паризу.

"Гледајући историју, неки тенисери су сматрали да је најбоље повући се кад си на врху, други су се пензионисали када су схватили да не могу више да освајају највеће турнире и да губе од млађих момака. Ја више припадам другој групи – докле год сам главни кандидат за освајање слемова и највећих турнира у овом спорту, нећу га напустити. Наравно, под условом да се не деси нешто друго што ће довести до губитка мотивације. То тренутно није случај", истакао је Ђоковић на конференцији за медије.

Новак је поновио да му је велика мотивација играње под српском заставом – у Дејвис купу и на Олимпијским играма.

"Следеће године су Олимпијске игре. Заиста желим да остварим добар резултат на њима, где представљам своју земљу. Дејвис куп је такође нешто што ме инспирише", закључио је Ђоковић.

Новак је у Паризу слободан у првом колу, док ће у другом играти против победника дуела између Миомира Кецмановића и Томаса Ечеверија.

недеља, 01. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару