Читај ми!

Отворен Сајам спорта у Новом Саду

Министар спорта Зоран Гајић отворио је данас Сајам спорта и омладине на Новосадском сајму и том приликом рекао да је спорт начин развијања патриотских осећања.

"Спорт одавно није само пука игра већ нешто што развија патриотска осећања. Најважније је да и одрасли када виде присутну децу изађу мотивисанији да раде још боље за њих, али и да присутни шампиони, показују како систем спорта функционише", рекао је Гајић.

Помоћница министра туризма Ивана Антонијевић рекла је да се на сајму представља и преко 40 организација.

"Обратити се и причати на тему омладине је посебна част у Новом Саду јер је Нови Сад пример улагања у омладину. Спорт је начин да млади људи кроз омладинске околности граде себе и постану што успешнији", речи су Антонијевић.

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки рекао је да посебну захвалност дугује покрајинском секретаријату за спорт и омладину који годинама подржава рад Олимпијског комитета.

"Велика је част бити овде пошто смо у Олимпијској години. Као бивши спортиста, увек сматрам да ти резултати представљају начин да промовишемо вредности које спорт носи са собом", рекао је Вишацки.

Чланица Градског већа за спорт и омладину Татјана Медвед рекла је да Нови Сад спорт подржава свакодневно.

"Срце нас спортиста је пуно. Захваљујем се свима и свакоме, али најпре Огњену Цвјетићанину који се изборио да овај сајам буде самосталан. Овај дан треба да протекне у сјају спортског духа и да се прикаже све што годинама радимо са једним циљем", казала је Медвед.

Директор Новосадског сајма Никола Ловрић истакао је да данас има преко 180 учесника на Сајму спорта, почевши од деце основношколског и средњошколског узраста.

"Посебно ми је задовољство што су са нама људи који су прославили спорт ван граница наше државе. Сајам спорта је до 2017. године био део Лориста, ту је био у другом плану, а захваљујући Милошу Вучевићу, он се развио", рекао је Ловрић.

 Сајам спорта и омладине отворен је данас до 18 часова а улаз за све посетиоце је бесплатан.

петак, 18. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи