Жиофре са српским параолимпијцима: Ваш успех представља тријумф људског духа

Поводом завршетка Параолимпијских игара у Паризу и успеха који су српски спортисти остварили, амбасадор ЕУ у Србији Емануеле Жиофре организовао је свечани пријем у Европској кући за параолимпијаце и чланове Параолимпијског тима Србије и том приликом им поручио да њихов успех нису само медаље које су освојили, већ је то тријумф људског духа.

Србија је на Параолимпијским играма освојила шест медаља.

"Данас се окупљамо да прославимо не само изузетна достигнућа Параолимпијског тима Србије, већ и истрајност, снагу и јединство које они оличавају. 22 изузетна спортиста који су се такмичили у Паризу и вратили се кући са шест заслужених медаља су заиста учинили Србију поносном", рекао је амбасадор.

Жиофре је поручио да је дух ових спортиста позив свим људима да се суоче са изазовима.

"Драги спортисти, у вашој неуморној одлучности, подсећате нас да је сваки изазов са којим се суочавамо прилика да се уздигнемо више, да дамо све од себе и да инспиришемо све оне око нас. Показали сте нам да победа нису само медаље, већ срце, храброст и воља да никада не одустајемо. То су ваши квалитети и хвала вам на томе", изјавио је Жиофре.

Оценио је да партнерство ЕУ и Параолимпијског комитета Србије представља више од сарадње и да је оно симбол вредности којих се ЕУ држи и на које је изузетно поносна.

"Оно је показатељ инклузије, друштва у којима је свима дата шанса да достигну свој пуни потенцијал", рекао је Жиофре.

Додао је да је та сарадња сведочанство шта ЕУ и Србија могу да ураде заједно и поручио да су параолимпијци инспирисали целу нацију, али и много шире.

"Ваш успех је тријумф људског духа и сви смо почаствовани да вас данас славимо, и званичници ЕУ и Србија. Хвала вам што сте нас све подсетили на снагу коју носимо у себи", закључио је Жиофре.

Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић оценио је да би се догодио величанствени успех као онај у Паризу, морале су се догодити неке ствари.

"Сви они који су годинама тренирали спремали су се да тамо оду по медаље. То значи да се медаље освајају на тренинзима, добрим радом, упорним тренирањем и перманентним праћењем онога што је неопходно да се сутра освоје медаље", рекао је Мићовић.

Поред сарадње са Европском комисијом, он је истакао и сарадњу са државом, за коју је рекао да је до сада несебично помагала.

Стрелац и освајач златне медаље на Параолимпијским играма у Паризу Драган Ристић захвалио је Европској кући на подршци српским параолимпијцима.

"Наш труд и рад се исплатио. Изузетно ми је драго што сам четврти пут био на Олимпијским играма", рекао је Ристић.

Помоћник министра за информационо друштво и информациону безбедност Никола Бићанин обратио се у име министра информисања и телекомуникација Дејана Ристића и честитао параолимпијцима на резултататима оствареним у Паризу.

"Чак шесторо њих се вратило у Србији са одличјем, али оно што је много битније је да свако од њих у својим грудима носи златну медаљу исказано за витештво, упорност, истрајност", поручио је Бићанин.

Навео је да је Министарство пружило подршку параолимпијцима у виду набавке средстава за телекомуникацију и додао да ће Министарство наставити да им пружа пуну подршку у наредном периоду.

Посетиоци свечаности су имали прилику да одиграју партију стоног тениса са српским параолимпијцима.

Циљ подршке Делегације ЕУ у Србији Параолимпијским комитету Србије је промоција инклузије у спорту, који би требао да буде доступан свима.

Српски спортисти су на Параолимипијским играма у Паризу освојили укупно шест медаља.

Најсјајније, златно одличје освојио је парастрелац Драган Ристић у дисциплини ваздушна пушка, док су три сребрне медаље Србији донеле парастонотенисерке Борислава Перић Ранковић у синглу и у дублу са Надом Матић, као и параатлетичар Небојша Ђурић у бацању кугле.

Бронзана одличја освојили су парастонотенисер Митар Паликућа и параатлетичар Жељко Димитријевић у бацању чуња.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи