Лојд не жели у Тел Авив, разишао се са Макабијем

Након само две одигране утакмице у Евролиги, амерички кошаркаш Џордан Лојд разишао се са Макабијем, саопштио је клуб из Тел Авива.

Само неколико сати након што је са 16 постигнутих поена био најефикаснији играч Макабија у поразу од Монака, Џордан Лојд је напустио клуб из Тел Авива.

Некадашњи играч Црвене звезде летос је потписао двогодишњи уговор са Макабијем, у који је стигао управо из Монака, али после недавног напада на Израел и услед ратног стања у земљи, затражио је од управе клуба раскид сарадње.

Иако Макаби евролигашке утакмице као домаћин игра у Београду, где су странци из редова "поноса Израела" често и остајали док су ослобођени обавеза у домаћем шампионату, Лојд је чврсто решио да под тренутним околностима нема намеру да се враћа у Тел Авив, због чега је добио зелено светло да потражи нову средину.

Американац је у Евролиги одиграо само две утакмице у дресу Макабија. Убацио је 15 поена Асвелу у првом колу и један више Монаку. На потезу су други клубови из Евролиге који би волели да видели Лојда у својим редовима.

Макаби је свом бившем члану пожелео све најбоље у наставку каријере и саопштио да се тим у четвртак враћа за Израел, где ће у недељу играти против Нес Зионе у другом колу домаћег првенства. Осим Израелаца, са екипом ће поћи и Рокас Јокубаитис, Џејлен Хорд, Леви Рендолф и Алфа Каба.

Након обавеза у домовини, Макаби у уторак иде у Истанбул на ноге Ефесу, а два дана касније дочекује Партизан у београдском "Пиониру".

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи