Читај ми!

Тренер Меге Марко Бараћ повео 14 кошаркаша на америчку турнеју

Кошаркаши Меге отпутовали су у Сједињене Америчке Државе где ће одиграти две тренинг утакмице са Ол-стар тимом развојне НБА лиге у склопу припрема за нову сезону.

Први меч ће бити одигран у ноћи између среде и четвртка од четири часа по централноевропском времену. Други сусрет је на програму у истом термину у ноћи између петка и суботе.

Оба дуела биће одиграна у Кајзер Перманент Арени у Санта Крузу, дому развојног тима Голден стејт Вориорса - Санта Круз Вориорса.

У саопштењу Меге се наводи да су карте за ове мечеве у продаји, а предстојећи мечеви се већ најављују на свим платформама у САД. Оба сусрета ће моћи да се испрате и путем малих екрана на НБА ТВ.

Кошаркаши Меге су у последњих неколико година одиграли више припремних утакмица са америчким колеџима, као што су Кентаки, Мичиген, Тексас Тек, Индијана, Вирџинија и Јужна Калифорнија. Мега је поново препозната као тим који најбоље ради са младим играчима, и сада ће први пут играти на америчком тлу и то против репрезентације развојне НБА лиге.

"Сада већ традиционално, наш тим је кренуо на летњу турнеју. За разлику од еминентних колеџа против којих смо играли претходних година, овога пута ће противник бити знатно искуснија екипа, Ол-стар тим развојне НБА лиге. Овогодишњу турнеју ћемо искористити за промоцију наших младих играча и што бољу припрему за наступајућу сезону у АБА лиги", рекао је генерални менаџер тима Горан Ћакић.

Тренер тима Марко Бараћ на пут је повео 14 играча: Коста Кондић, Филип Јовић, Џек Кајил, Урбан Крофлич, Михаило Петровић, Сергеј Мацура, Андрија Јелавић, Тимотеј Маловец, Богољуб Марковић, Душан Танасковић, Михаило Милутиновић, Марко Вукчевић, Алекса Миленковић и Илија Милијашевић.

Ол-стар тим развојне лиге предводиће НБА шампион из 2022. године са Голден стејт Вориорсима Хуан Тоскано-Андерсон, а на клупи ће седети тренер Сан Дијего Клиперса, и некадашњи тренер Универзитета Џорџија Тек Пол Хјуит.

понедељак, 02. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару