Читај ми!

Партизан у Мадриду враћа Реалу прву рату априлских дугова

Кошаркаши Партизана играју вечерас од 20.45 у Мадриду против Реала утакмицу 16. кола Евролиге. Резултат и ток меча можете пратити на нашем порталу.

Партизан у Мадриду враћа Реалу прву рату априлских дугова Партизан у Мадриду враћа Реалу прву рату априлских дугова

Евролигашку турнеју по Шпанији, након победе над Валенсијом (72:67) пре два дана, кошаркаши Партизана настављају у Мадриду, где их чека шампион Европе Реал.

Црно-бели су у главни град Шпаније стигли у одличној форми и пуни самопоуздања које црпе из пет узастопних тријумфа у елитном европском такмичењу, од којих су последња два, против Жалгириса и Валенсије, извојевана на гостовањима.

Након 15 одиграних кола, Партизан је на четвртом месту на табели Евролиге, са скором 9-6.

Падали су у међувремену пред тимом Жељка Обрадовића и противници у АБА лиги, а последња "жртва" била је за викенд подгоричка Будућност (96:83) у 12. колу регионалног такмичења.

Када се саберу победе на оба фронта, црно-бели су их нанизали девет и последњи пут су изгубили још 24. новембра од Ефеса у Истанбулу.

Проблеме Жељку Обрадовићу праве само повреде, али и њих је све мање пошто у Шпанији поново може да рачуна на свеже опорављеног Френка Каминског, док су у Београду остали Урош Трифуновић и Алекса Аврамовић, чији се повратак на терен очекује тек у фебруару.

Само два пораза Реала од почетка сезоне

Црно-бели ће у Мадриду покушати да постану тек трећа екипа која је ове сезоне победила Реал. Мадриђани су до сада претрпели само један пораз у Евролиги - од Фенербахчеа у Истанбулу након продужетка, и један у шпанском првенству - од Уникахе у Мадриду.

После 15 одиграних кола у Европи и 14 у домовини, на самом су врху обе табеле.

У првом дуелу овонедељног дуплог кола Евролиге, Реал је у Београду, без много муке, демонстрирао квалитет и савладао Црвену звезду резултатом 72:58.

Ни играчки кадар "краљевског клуба" није комплетан пошто се још средином новембра теже повредио Гершон Јабуселе.

Прошле сезоне, Реал је 24. новембра 2022. у Мадриду резултатом 105:97 добио први евролигашки дуел два клуба након осам година. Црно-бели су се последњег дана марта реванширали у Београду сличним резултатом - 104:90.

Нико није заборавио април

Ривалство два кошаркашка великана и шампиона Европе, које је увек било велико, добило је још једну димензију и додатну тежину након прошлосезонског четвртфинала Евролиге - вероватно једне од најузбудљивијих, али и најчуднијих плеј-оф серија у историји европске кошарке.

Док год је лопте, паркета и обруча, неће проћи ниједан дуел Партизана и Реала пред који се партизановцима по мислима неће мотати мадридских 2:0, провокација Љуља на коју је насео Пантер, општа туча, кечерски захват Јабуселеа на Егзуму, прекид утакмице, суспензија за Пантера и Лесора, трагични догађаји у Београду пред четврту утакмицу и прво полувреме мајсторице након којег су црно-бели, упркос свему, већ били виђени у Каунасу. 

Завршило се како се завршило - Реал је надокнадио велики заостатак у одлучујућем мечу, пласирао се на фајнал-фор, а потом у Литванији и освојио 11. титулу шампиона Европе.

Још увек је рано за враћање целог априлског дуга Реалу, доћи ће време и фаза такмичења и за то, али не треба вечерас у Мадриду оставити ни прву рату.

Утакмица у главном граду Шпаније почиње у 20.45, а њен ток и резултат можете пратити на нашем порталу.

Да ривалство ипак није непријатељство и да дешавања из априла нису поништила међусобно поштовање два клуба, показује и ревијална утакмица коју ће, као и пред сусрет у Београду прошле сезоне, овај пут у Мадриду одиграти ветерани Реала и Партизана.

И у тој категорији Београђани имају чиме да запрете, пошто су црно-беле легенде пред утакмицу првих тимова у Валенсији убедљиво победиле ветеране шпанског клуба (82:59).

Евролига, 16. коло:

Четвртак: 
Макаби - Црвена звезда 20.05
Валенсија - Виртус 20.30
Реал Мадрид - Партизан 20.45

Петак:
Ефес - Басконија 18.15
Жалгирис - Барселона 19.00
Асвел - Олимпијакос 19.45
Алба - Фенербахче 20.15
Бајерн - Монако 20.30
Олимпија Милано - Панатинаикос 20.45

Табела:
1. Реал Мадрид 14-1
2. Виртус 11-4
3. Барселона 10-5 
4. Партизан 9-6
5. Макаби 9-6
6. Панатинаикос 8-7
7. Монако 8-7  
8. Фенербахче 8-7
9. Валенсија 8-7
10. Басконија 8-7
11. Олимпијакос 7-8 
12. Бајерн Минхен 6-8
13. Ефес 7-8  
14. Олимпија Милано 6-9
15. Црвена звезда 5-10 
16. Жалгирис 5-10 
17. Алба 3-12 
18. Асвел 2-13

понедељак, 12. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару