Читај ми!

Мотиејунас: Мислимо да још није време за проширење Евролиге

Генерални директор Евролиге Паулиус Мотиејунас говорио је за турски С спорт о потенцијалном проширењу такмичења за наредну сезону и навео да челни људи најваклитетнијег кошаркашког такмичења у Европи сматрају да још увек није време да се лига прошири.

Европски медији су претходних месеци извештавали да ће кошаркашка Евролига бити реформисана, односно да ће се проширити на већи број клубова од тренутних 18 колико наступају у најквалитетнијем европском такмичењу.

Генерални директор Евролиге, Паулиус Мотиејунас истакао је у разговору за турски С спорт да организација којом руководи нема планове за проширење такмичења.

"Тренутно не размишљамо о прошењу за следећу сезону. Лондон и Париз су велика тржишта, говорили смо о томе да је одлична прилика да Евролига буде присутна ту, али мислимо да још увек није време за такву ствар", навео је Мотиејунас.

Лондон лајонси или Париз могли би већ следеће сезоне да постану део Евролиге, уколико неко од поменутих тимова освоји Еврокуп.

Париз након четири одиграна кола у Еврокупу заузима прво место у Групи А, без пораза, а Лондон је на трећој позицији са скором од једног пораза и три тријумфа.

Срећан сам што оба града имају тимове у Еврокупу и то је први корак за играње у Евролиги. Медији наводе да ће Париз бити власник "вајлд карте" за Евролигу следеће сезоне - то није тачно. Ако освоје Еврокуп, очигледно могу да буду у Евролиги. У овом тренутку, то су лажне информације. Анализирамо тржиште, гледамо како играју и подржавамо их да играју у Еврокупу, као и све остале тимове. Волимо ово такмичење, али разговори о "вајлд карти" нису тачни", рекао је Мотиејунас.

Директор Евролиге је рекао да се воде разговари са Дубаијем, али да се ни у овом случају не очекују промене, посебно је нагласио да чак и ако дође до проширења лиге у једном моменту, промене система такмичења неће бити.

"Истина је да смо у разговорима са Дубаијем. У току је преговарачки процес, све то траје. То је такође интересантно тржиште за нас. Анализирамо га. Спремни смо да направимо презентацију за све наше клубове када се заврше ти преговори. Онда ћемо заједнички одлучити. Очигледно да је Блиски исток тржиште ка ком гледа и НБА лига, фудбал, сви спортови гледају на то тржиште. Евролига није изузетак. Идуће сезоне проширења нема, али ако га једном буде, формат нећемо мењати. Кључ успеха лежи у систему, тако да не планирамо да га мењамо", констатовао је директор Евролиге Паулиус Мотиејунас.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару