Читај ми!

Тренер Репторса Дарко Рајаковић за РТС: Правим шампионски тим

Српски кошаркашки тренер Дарко Рајаковић, који предводи НБА тим Торонто рапторси говорио је о својој интернационалној каријери, тренутним активностима и будућим плановима гостујући у емисији Шареница на РТС-у. Укратко је говорио и о младој кошаркашкој репрезентацији Србије констатујући да очекује велике резултате и пожелео им све најбоље на Европском првенству.

Дарко Рајаковић је други тренер из Србије који самостално води екипу у НБА лиги. И други интернационални тренер, како кажу Американци. Посебно је говорио о сарадњи са Игором Кокошковим.

"Чуо сам се са Игором, разговарали смо о свему, помагао ми је и у процесу састављања стручног штаба. Велики је пријатељ, познаје лигу, дуго је тамо, тако да је одличан извор информација за мене и велика помоћ“, рекао је Рајаковић.

“Почео сам се бавити тренерским послом јако рано. Играо сам кошарку пре тога у млађим селекцијама Борца. Био сам онако јако амбициозан, желео сам да будем играч репрезентативног нивоа. Али у том тренутку некако задесило се да је била мода, врхунски играчи су били плејмејкери преко два метра. Од Марка Јарића, Дејана Бодироге. А тих центиметара ми је недостајало. Није ми недостајало жеље и воље, али центиметара јесте, а вероватно и талента. Али јако брзо сам увидео да нећу бити оно што сам желео и определио сам се за тренерски пут. Августа 1996. године сам почео да радим као тренер и тренирао сам млађе селекције Борца. Ту сам се задржао три године“, конататовао је Рајаковић.

Рајаковића је, преко Црвене звезде и шпанских лига, пут водио у Америку - Развојну лигу и онда у НБА као помоћник све ове године.

“Сваки тим у којем сам радио имао сам стварно много среће да радим са врхунским људима и сваки од њих је оставио велики печат на мене и на моју развојну каријеру. Наравно, кренуо сам од Борца, Борац је мој тим, ту ми је било фантастично. У Црвеној звезди сам радио са Марином Седлачеком и са Милетом Протићем, Мирком Павловићем. Било ми је фантастичних 7-8 година у Црвеној звезди. У Шпанији сам радио са својим најбољим пријатељем Ивом Симовићем три године. Тако да у Америци ми је стварно прелепо."

Српски тренер је укратко говорио и о плановима свог клуба за наредну сезону

“Имамо доста младих играча, јако талентовних играча, будућност тима ће се градити око Скотија Барнса, који има само 21 годину, али већ показује изузетан таленат. Тако да јако смо мотивисани да овај тим доведемо на највиши ниво и да се боримо за освајање титула. Наравно, за то ће требати времена и рада, а од тога никада нисам бежао, тако да се радујем изазову.“

Млада кошаркашка селекција Србије до 18 година убедљиво је надиграла селекцију Чешке на старту Европског првенства и Рајаковић је констатовао да је то изузетно талентована генерација играча.

“То је талентована селекција и стварно се надам да ће имати добре резултате на европском првенству, желим им све најбоље, констатовао је Рајаковић.

Кошаркашки тренер је укратко представио и план будућих активности свог клуба пред почетак сезоне.

“Ту сам још на неких десетак дана и онда следи повратак за Америку, имаћемо неки мини камп у Лос Анђелесу, тако да цела екипа ће се скупити тамо на неке две, три недеље. Мало ћемо радити, мало ћемо играти неких пет на пет против професионалних играча који су у Лос Анђелесу. Биће добра прилика за мене да се саставим са стручним штабом и тренерима, да се полако се уходавамо за сезону која је пред нама“, закључио је Рајаковић.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи