Читај ми!

Јокић и Денвер се представили у Абу Дабију, Бостон славио у припремном мечу

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић уписао је 14 поена, осам скокова и две асистенције за 16 минута на паркету у поразу Денвер нагетса од Бостон селтикса 107:103 у пријатељском мечу у Абу Дабију.

Дуел два последња НБА првака у Абу Дабију имао је егзибициони карактер, пре свега, и резултат је био од најмањег значаја. Публику је нарочито занимао дуел НБА МВП-а Николе Јокића против најбољег тима на свету Бостон селтикса.

О интересовању за овај меч и угледу Николе Јокића говори и сусрет "Џокера" са легендарним француским фудбалером Тјеријем Анријем током загревања. Уважање је било обострано, судећи по фотографијама.

Што се тиче самог тока утакмице, Денвер је водио до самог почетка четврте деонице, са врхунцем у трећем периоду када је разлика достигла и плус 12. Селтикси су успели да се врате из двоцифреног заостатка, одоле Нагетсима у финишу и дођу до победе. У завршници нису играли највеће звезде, већ су "коловође" биле резерве и млађи играчи који се боре за свој статус. Носиоцима обе екипе су дозиране минутаже, што је било и очекивано.

Јокић је за 16 минута на паркету уписао 14 поена, осам скокова и две асистенције, а занимљиво је да је те статистичке бројке остварио закључно са крајем првог полувремена. Почастио је публику невероватним шутем из окрета уз промену руке у скоку.

Најефикаснији на обе стране био је играч Бостона Пејтон Причард са 21 поеном. Саиграч Џејсон Тејтум га је пратио са 12 поена.Јокића су најбоље испратили Мајкл Портер Џуниор и велико појачање Расел Вестбрук са по 12 поена.

петак, 04. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи