Шта и ко очекује Партизан ка Топ 8 фази Евролиге

Партизан ће у наредном периоду одиграти пет пресудних дуела у Евролиги, како би изборио пласман у Топ 8 фазу поменутог такмичења. До краја регуларног дела сезоне црно-бели ће одиграти четири утакмице на свом терену.

Кошаркаши Партизана победили су у Истанбулу Ефес, двоструког шампиона Европе, резултатом 97:84 у утакмици 29. кола Евролиге, након којег су црно-бели на добром путу ка пласману у Топ 8 тимова Европе.

Међутим, победа над Ефесом донела је црно-белима најаву велике борбе за четвртфинале најелитнијег кошаркашког такмичења Европе.

Партизан се тренутно налази на седмом месту са скором од 16 победа и 13 пораза. Пет првопласираних тимова Евролиге - Олимпијакос, Реал Мадрид, Барселона, Монако и Фенербахче, практично су обезбедили наредну рунду.

Још три места за Топ 8

Шестопласирани Макаби има исти скор као и Партизан 16-13. Иза тимова из Израела и Србије налазе се Басконија и Жалгирис са скором од 15 победа 14 пораза.

Шансу за Топ 8 имају и Валенсија и Ефес, они су уписали по 14 победа и по 15 пораза. Док се екипе попут Виртуса, Олимпије Милано и Црвене звезде такође надају добрим играма, односно пласману у наредни део Евролиге.

У последњих пет кола Партизан четири меча игра у "Штарк арени", те нема сумње да ће црно-бели имати велику подршку навијача, што некада може бити пресудно за тријумф.

Прву у низу битних утакмица, Партизан игра против Олимпијакоса 24. марта у Београду, четири дана потом на мегдан црно-белима стиже Барселона.

Последњег дана марта састају се са Реалом из Мадрида, такође у Београду, а након три меча на свом паркету, 7. априла тим Жељка Обрадовића гостује екипи Монака.

Последњу утакмицу регуларног дела сезоне - 14. априла, када ће мање-више стање на табели бити много јасније, црно-бели играју у Београду, а противник ће им бити Панатинаикос.

Четири од пет тимова са којима ће Партизан одмерити снаге су "већ виђени" међу осам најбољих екипа Евролиге.

Међутим, код свих Партизанових опонената свакако ће постојати жеља за вишим пласманом како би се боље позиционирали пред почетак четвртфинала.

С тим у вези, сигурно је да неће бити унапред уписаних поена, односно победа. 

Партизанови ривали за Топ 8 и Звезда прва помоћ

Екипа Макабија која је директни такмац Партизану за пласман у четвртфинале у последњих пет кола играће редом против Асвела, Виртуса из Болоње, Олимпије Милано, Жалгириса и Реал Мадрида, што је доста лакши распоред у односу на онај који имају црно-бели.

Басконија игра против Црвене звезде, Албе, Фенербахчеа, Асвела и Олимпијакоса.

Жалгирис се састаје са Фенербахчеом, затим игра против Монака, Валенсије, Макабија и на послетку очекује дуел са Бајерном. 

Двоструки шампион Европе, тим Ефеса, завршницу регуларног дела Евролиге почеће против Албе Берлин, а следе им Олимпија Милано, Виртус Болоња, Фенербахче и Монако.

Валенсија ће играти против Монака, Црвене звезде, Жалгириса, Виртуса и Барселоне.

Приметно је да "вечити" ривал Партизана, екипа Црвене звезде игра против директних противника црно-белих за пласман у Топ 8 фазу Евролиге.

Неопходне победе Звезде могу утицати на њихов дефинитивни пласман, односно на то да се домогну прижељкиваног осмог места, с друге стране еветуални тријумфи свакако могу помоћи Партизану ка остварењу циља у Европи.

Кошаркаши Партизана ове сезоне заиграли су у Евролиги први пут након осам година паузе.

Доласком, односно повратком Жељка Обрадовића на место главног тренера тима, навијачи Партизана почели су интензивније да певају стих "Чекам тебе да остварим један давни сан" из песме Ханке Палдум "Црне косе", алудирајући на понављање успеха из 1992. године, када је Партизан постао шампион Европе у кошарци.

До остварења сна можда ће бити потребна још која година, али за Топ 8 ове сезоне, шансе су прилично велике.

субота, 19. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи