Проблеми за Месину - Диоп због повреде паузира најмање три недеље

Кошаркаш миланске Олимпије Усман Диоп паузираће најмање три недеље због повреде скочног зглоба десне ноге, саопштио је италијански клуб.

Олимпија је у четвртак испустила предност од 27 поена и изгубила од Жалгириса на свом терену. Екипа из Милана после четири одиграна кола Евролиге има скор 1-3, а тренер "манекена" Еторе Месина мораће да се носи са новим проблемима.

Клуб је саопштио да је Усман Диоп у другом полувремену меча против Жалгириса доживео угануће десног скочног зглоба, без повреде костију.

"Његово стање биће поново процењено за три до четири недеље", наведено је у клупском саопштењу.

Диоп, који је током лета дошао у Милано, неће играти најмање наредне четири утакмице у Евролиги, а под знаком питања је и за гостовање Партизану 15. новембра. 

У прве три рунде Евролиге Сенегалац је на терену провео укупно нешто мање од 40 минута. Одличну партију је пружио у другом колу, када је у поразу од Олимпијакоса (68:89) постигао 14 поена. 

Диоп је играч одличних физичких предиспозиција. Каријеру је градио искључиво у Италији. Прву професионалну кошарку играо је у друголигашу из Удина, пре него што га је 2018. ангажовао Динамо Сасари. Тек је постао пунолетан, па се калио на позајмицама у Каљарију и Торину и по повратку на Сардинију израстао у једног од лидера екипе.

Освојио је са Динамом Фибин Еврокуп 2019. године, а минуле сезоне је у Лиги шампиона бележио просечно 11,3 поена и 3,8 скокова по утакмици.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи