Трећи узастопни пораз Денвера, Јокић уписао нови трипл-дабл

Кошаркаши Денвер нагетса поражени су на свом паркету од екипе Бруклин нетса 122:120. Српски кошаркаш Никола Јокић уписао је нови трипл-дабл, 27. у сезони.

Нагетси су доживели трећи узастопни пораз. У неизвесној завршници екипа Бруклин нетса је тријумфовала у гостима 122:120. 

Двоструки узастопни најкориснији играч НБА лиге Никола Јокић у поразу Нагетса убележио је 35 поена, 20 скокова и 11 асистенција. 

На крају Јокић је био и "трагичар" вечери јер је шутирао за победу и промашио.

Меч Денвера и Бруклина био је у већем делу уједначен, премда су Нагетси имали осам поена предности на крају друге четвртине, 69:61.

Никола Јокић је већ на полувремену имао дабл-дабл учинак са 19 поена и 11 скокова, а уз то додао је седам асистенција.

На почетку треће деонице меча, Нетси су заиграли боље и убрзо истопили предност домаћих, да би на крају поменуте четвртине имали 11 поена предности, 98:87. 

Екипа Денвера није била на победничком нивоу у утакмици против Бруклина, иако су у последњој четвртини играли боље у нападу и константно смањивали предност у односу на противника.

На крају све је стало у неколико секунди у којима Нагетси нису одиграли добро у дефанзиви, те су Нетси уписали 39. победу у сезони.

Испред Јокића на вечној листи играча са трипл-дабл учинком у регуларној сезони налазе се петорица кошаркаша, од којих су двојица још увек активни.

Српски кошаркаш има укупно 109, а у регуларној сезони је убележио 103. трипл-дабл у каријери.

Први је Расел Вестбрук (198 трипл-даблова), иза њега је Оскар Робертсон (181), а међу најбољих пет су још Меџик Џонсон (138), Џејсон Кид (107) и Леброн Џејмс (106).

У наредном мечу Денвер гостује у Торонту, док Нетси играју против Оклахоме.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи