Ливерпул преживео на "Емиратима", Сити преузео прво место

Фудбалери Арсенала и Ливерпула ремизирали су резултатом 2:2 у последњој утакмици деветог кола Премијер лиге.

Ремију у дербију су се највише обрадовали у редовима Манчестер ситија који се сада налази на првом месту.

Арсенал је повео већ у десетом минуту, када је Бен Вајт послао изузетну дугу лопту ка Букају Саки, који је одличним дриблингом избацио Ендија Робертсона и снажним ударцем у ближи угао савладао Каомина Келехера.

Само четири минута касније Микел Мерино је направио велики пропуст при пријему, али Мохамед Салах није успео да искористи кикс ривала.

Спаса међутим није било у 18. минуту, када је Вирџил ван Дајк после корнера Трента Александера Арнолда и добре реакције Луиса Дијаза на првој стативи изједначио резултат.

"Тобџије" су после примљеног гола преузеле иницијативу и доминирале све до 43. минута када су поново повели. Деклан Рајс је савршено центрирао са десне стране, а Мерино главом постигао свој први гол у дресу Арсенала.

Гости су заиграли много боље у наставку, свесни да би могли да остану без првог места после деветог кола. Претио је неколико пута Салах, али је одбрана домаћих била на високом нивоу у тим тренуцима.

Велики пех за Арсенал била је повреда Габријела, који је морао да напусти игру у 54. минуту, а с обзиром на то да је и Вилијам Салиба био суспендован, Арсенал је сусрет завршио са штоперима који иначе нису први избор Микела Артете.

Ливерпул је до краја контролисао посед и кружио око казненог простора ривала, али је Арсеналова одбрана успешно одолевала, све до 81. минута. Тада је Арнолд феноменалним додавањем упослио Дарвина Нуњеза, а овај послужио Салаха ком није било тешко да поравна резултат.

"Црвени" су покушали да дођу до преокрета, али је две најбоље прилике за промену резултата пропустио резервиста Габријел Жезус.

Гости су ремизирали први пут у сезони, док је Арсенал забележио други везани меч без тријумфа.

Премијер лига, девето коло:

Петак:
Лестер - Нотингем форест 1:3

Субота:
Астон вила - Борнмут 1:1
Брентфорд - Ипсвич 4:3
Брајтон - Вулвс 2:2
Манчестер сити - Саутемптон 1:0
Евертон - Фулам 1:1

Недеља:
Челси - Њукасл 2:1
Кристал Палас - Тотенхем 1:0
Вест Хем - Манчестер јунајтед 2:1
Арсенал - Ливерпул 2:2

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи