Читај ми!

Поцепао кишну завесу - спектакуларан гол играча Северне Кореје по општем пљуску

Квалификациони меч за Мундијал 2026. између Северне Кореје и Катара, одигран у Лаосу, обележио је огроман пљусак и гол који је постигао играч номиналног домаћина Кук Чол Канг.

Легендарни фудбалски коментатор Звонко Михајловски остао је упамћен по опаски о ударцу који је "поцепао ваздух на водоник и кисеоник". Слично би могло да се каже да репрезентативца Северне Кореје Кук Чол Канга, приликом изједначујућег поготка за 2:2 у дуелу квалификација за Светско првенство 2026. године са Катаром.

Меч се одиграо на неутралном терену у Вијентијану, главном граду Лаоса. Клима на југоистоку Азије показала је своје "чари" изненадним и обилним пљуском на почетку другог полувремена. Кишна "завеса" није омела Канга да постигне изузетан погодак у 51. минуту са бар 40 метара, шта више га је улепшала. 

Канг је пуном снагом "испалио пројектил" који је био неодбрањив по голмана гостију Мехсала Баршама. Главни арбитар је морао да у 57. минуту прекине меч због немогућих услова за игру. 

Дуел се наставио 20 минута касније и промене у резултату није било, окончано је 2:2.

Првак Азије Катар не може да буде задовољан ремијем, јер су имали предност играча више од 28. минута и предност на семафору од 2:1 на полувремену. После два кола су претпоследњи у групи. Северна Кореја је изнад Катара са такође једним бодом. На деоби групе А су Иран и Узбекистан са шест бодова, док су УАЕ трећепласирани.

среда, 11. септембар 2024.
20° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи