Читај ми!

Вучић: Биће великих промена у спортским организацијама

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће бити великих промена у многим националним спортским организацијама.

Вучић је новинарима током обиласка радова на путу Шабац - Лозница рекао и да ће за који дан стадиони у Лозници и Зајечару добити дозволе да се на њима играју међународне утакмице.

"Биће много много промена у фудбалској организацији, много промена на свим нивоима, као и у рукометној. Не можете све одједном да стигнете, али биће и у другим Савезима. Од Веслачког до многих других. У појединим спортовима 20 година не можемо да се опоравимо од сопствених свађа, сујета, глупости и борбе за неким новцем који људи не разумеју, да само група сујетних људи жели око тога да се бори, или недовољно способних", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли фудбалска репрезентација Србије може да одигра добар меч против Шпаније без оних играча који су отказали учешће.

Фудбалери Србије ће од 20.45 часова играти против Шпаније у првом колу Лиге нација. 

Вучић је истакао да није превелики оптимиста, али је додао да се нада и узда у борбеност српских фудбалера. 

"Ја ћу наравно да будем уз нашу Србију. Национални тим је светиња. Када ми каже неко је отишао да игра за другу репрезентацију, они то доживљавају другачије, јер му је то добро у каријери. Ја то никад нисам разумео, како ти као грађанин Србије и Србин можеш да идеш да играш за неку другу репрезентацију", запитао је Вучић.

Додао је да су за њега национална застава и грб светиња и да би одазивање на позив селектора требало да буде обавезно.

"Можда су ти људи у праву. За мене је национална застава, национални грб светиња. И нема ту волим Пиксија или не волим Пиксија. Кога брига да ли је ту Пикси или неко други. Данас јесте, сутра није. Прекосутра је неко други. Јуче није, данас јесте. Као да је то важно. Вучић данас јесте, сутра није. Па шта? Али кад те твоја држава за нешто позове, када те твој национални тим позове, онда је твоја обавеза да се одазовеш", поручио је председник Србије.

Вучић је најавио да би тренерску школу требало да заврши у децембру или јануару.

"Мени остало још само седам испита да положим па ћу имати високу стручну спрему за кошаркашког тренера. Верујем да ћу то да урадим до децембра, јануара. Вечерас ћу бити први пут на тренингу јуниора КК Лозница, главни тренер ће да ме пусти да пробам десетак минута да се поделимо на два коша", рекао је Вучић.

четвртак, 05. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару