Ливерпул демонстрирао силу на "Олд Трафорду"

Фудбалери Ливерпула победили су у гостима екипу Манчестер јунајтеда резултатом 3:0 у последњој утакмици трећег кола енглеске Премијер лиге. Два гола је постигао Луис Дијаз, а један Мохамед Салах.

Ливерпул демонстрирао силу на "Олд Трафорду" Ливерпул демонстрирао силу на "Олд Трафорду"

Највећи дерби острвског фудбала и дуел двојице холандских тренера припао је Арнеу Слоту, којем очигледно није тешко пало прилагођавање новом послу у Енглеској.

Демонстрирао је Ливерпул на "Олд Трафорду" да је и даље за класу моћнији тим од Јунајтеда, па након три одиграна кола има максималних девет бодова, без примљеног гола, и дели са Ситијем прво место на табели.

Утакмица није обиловала атрактивним потезима и великим шансама, али Ливерпул није пропуштао прилике да сурово казни недопустиве грешке ривала, а било их је...

Већ у седмом минуту на семафору је писало 0:1, али само до реакције из ВАР собе. Рајан Гравенберх је одлучно повукао лопту ка шеснаестерцу Јунајтеда, проиграо је Луиса Дијаза, а Колумбијац са левог бока центрирао по земљи и пронашао на петерцу потпуно усамљеног Александер Арнолда, али се испоставило да је лопту на путу до десног бека Ливерпула дотакао Мо Салах, који је био у минималном офсајду.

Ипак, у 35. минуту ни срећа ни непогрешива техника нису могли да помогну Јунајтеду. Поново је Гравенберх, фудбалер којем је сународник Слот наменио важну улогу у екипи био зачетник акције. Пресекао је Холанђанин неодговорно додавање Каземира на средини терена и брзо проследио лопту на десну страну до Салаха, да би Египћанин прецизно центрирао на даљу стативу, где су као духови сами остали Дијаз и Собослаи. Успели су на време да се договоре, па се Мађар вешто склонио и оставио простора да Дијаз скочи и главом лопту спроведе у мрежу.

Само седам минута касније видели су навијачи на "Театру снова" сличну режију са истим глумцима. Каземиро - трагичар, Салах - асистент, Дијаз - стрелац. Потпуно погубљени Бразилац дозволио је Дијазу да му одузме лопту на тридесетак метара од гола. Док је безнадежно гледао ка судији тражећи прекршај, Колумбијац је већ стигао да размени додавања са Салахом и прецизним ударцем са пенала заврши контранапад.

Узалуд је немоћни Ерик тен Хаг већ на полувремену оставио Каземира на клупи. Ништа се на терену није променило. Већ у 56. минуту и Коби Мејну је успео да изгуби лопту на својој половини игралишта и приушти Ливерпулу још један контранапад који су Собослаи и Салах рутински претворили у трећи гол, тек да Египћанин не квари традицију и постигне свој десети погодак на последњих седам гостовања на "Олд Трафорду".

Потпуну летаргију међу "ђаволима" накратко је прекинуо Џошуа Зиркзе у 63. минуту, али је Алисон зауставио његов добар покушај главом из непосредне близине гола. Био је бивши играч Болоње у изгледној позицији и у 78. минуту, када је трапавом реакцијом упропастио одличан центаршут Рашфорда.

Већ тада су трибине полако почеле да се празне, а они који су отишли нису ништа пропустили. Јунајтед је везао други пораз у Премијер лиги, остао на три освојена бода и додатно се приближио дну табеле. Мирише на још једну дугачку и суморну сезону у црвеном делу Манчестера.

Премије лига, треће коло:

Субота:
Арсенал - Брајтон 1:1
Брентфорд - Саутемптон 3:1
Евертон - Борнмут 2:3
Нотингем форест - Вулверхемптон 1:1
Ипсвич - Фулам 1:1
Лестер - Астон вила 1:2
Вест Хем - Манчестер сити 1:3

Недеља:
Челси - Кристал палас 1:1
Њукасл - Тотенхем 2:1
Манчестер јунајтед - Ливерпул 0:3

недеља, 01. септембар 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару