Читај ми!

Војводина против Ајакса за треће коло квалификација за Лигу Европе

Фудбалери Војводине састају се са Ајаксом у реваншу другог кола квалификација за Лигу Европе. Утакмица која се игра на "ТСЦ арени" у Бачкој Тополи почиње у 20.00 часова, а најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Војводина против Ајакса за треће коло квалификација за Лигу Европе Војводина против Ајакса за треће коло квалификација за Лигу Европе

Након првог меча у Амстердаму у ком је Војводина пружила одличан отпор "копљаницима" и поклекла тек у завршници, очекивања пред реванш биће нешто већа него што је то био случај пред пут у Холандију.

Новосађани су нарочитпо у другом полувремену показали да могу да се носе са фаворизованим противником, ком је додуше недостајало неколико важних играча у нападу.

Утакмица ће услед реновирања "Карађорђа" бити одиграна у Бачкој Тополи, али нема сумње да ће фудбалери Војводине, чији је суперлигашки меч са Новим Пазаром одложен, имати велику подршку у покушају да направе изненађење и домогну се треће рунде квалификација за Лигу Европе.

Изузетна представа Војводине у првом дуелу

Потпуно неочекивано, Војводина је на "Јохан Кројф арени" од првог минута изашла високо, без намере да се брани на својој половини и чека контре.

Таквим приступом, Божидар Бандовић изненадио је колегу Фариолија, чији тим читавих 20 минута није успевао да дође до прилике и начина да се избори са пресингом Војводине.

Ипак, до краја првог полувремена Ајакс је преузео иницијативу и направио неколико веома изгледних прилика које ипак нису резултовале голом, пре свега захваљујући расположеном Царевићу.

Деловало је да ће и други део игре протећи на сличан начин, али је Војводина дошла до даха током паузе и поново је била бољи ривал у наставку.

Погодили су Новосађани и стативу, имали још неколико прилика, али је Ајакс ипак први дошао до поготка и касније победе, након одличне акције резервиста Гоца и Ван ден Бомена.

Приступ и приказана игра међутим дају Војводини наду да би могла да надокнади гол надостатка и направи сензацију.

Доста промена у српском тиму

Новосађани су највећи посао у прелазном року завршили откупом Његоша Петровића од шпанске Гранаде. Некадашњи играч Црвене звезде претходну полусезону је провео на позајмици на "Карађорђу", постигавши неколико веома важних голова у борби за Европу.

Талентовани Марко Величковић који је дошао из Младости је на свом дебију против Текстилца постигао погодак, а клуб је појачао и леву страну довођењем Делеа из Радничког из Ниша, као и Лукаса Бароса из Жил Висентеа.

Лазар Николић би требало да покрије десни бок, штопер Михаи Бутеан је дошао из Румуније, а Марко Полетановић би требало да донесе преко потребно искуство на средини терена.

Са друге стране, клуб су од значајнијих играча напустили Дејан Зукић, Норман Кембел, Милан Лазаревић, Лазар Јовановић, Асмир Кајевић и Филип Малбашић.

Упркос великом броју промена, Војводина делује боље него што је то био случај на почетку претходне сезоне, али је питање да ли ће и то бити довољно за пружање доброг отпора Ајаксу.

Мало промена у Амстердаму

Клуб није много тога мењао што се играчког кадра тиче и имаће тежак задатак да се врати на ниво од претходних неколико година. Највећи посао свакако чека новог тренера Франческа Фариолија који је у мају дошао из Нице и неће имати много времена да навикне тим на своје идеје и начин рада.

Холандску екипу су током лета напустила само четири играча. Жорж Микаутадзе, који је блистао на недавно завршеном Европском првенству постигавши три гола, прешао је у Мец у ком је претходно био на позајмици.

Франциско Консеисао - стрелац победоносног поготка за Португал против Чешке на Евру - наставиће каријеру у Порту, док је Хорхе Санчез отишао у Круз Азул.

Само два дана пре реванша, Ајакс је отпустио хрватског репрезентативца Борну Сосу који није у плановима италијанског стручњака.

Са друге стране, једини играч који је појачао Ајакс јесте Бертранд Траоре који је дошао као слободан играч из Виљареала, што значи да четвороструки првак Европе није потрошио ниједан евро током летњег прелазног рока.

Неуспеси Војводине у квалификацијама

Војводина још уве тражи своје прво учешће у групној фази неког европског такмичења у 21. веку.

Претходне године их је кипарски Апоел зауставио у другој рунди квалификација за Лигу конференција након две победе истоветним резултатом 2:1, а оба гола за Војводину постигао је Зукић.

Годину пре тога, "стара дама" је успела да избаци литвански Паневежис у другом колу, али их је већ на наредном кораку саплео аустријски Ласк.

Од сезоне 2007/08. Војводина је чак 13 пута покушавала да се домогне групне фазе, махом Лиге Европе, али још увек није играла европски фудбал током јесени.

Три пута је Војводина играла у последњој рунди квалификација за друго по рангу европско клупско такмичење, али су Шериф 2013, Викторија Плзењ 2015. и АЗ Алкмар 2016. године били успешнији.

четвртак, 01. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару