Душан Борковић јужноамеричку турнеју завршио међу 10 најбољих на свету

Душан Борковић, најбољи аутомобилиста Србије, остварио је добар успех током тркачког викенда у Уругвају, пласирајући се на 6. позицију након што је стартовао са 18. места.

Упркос техничким проблемима на квалификацијама у Бразилу и Уругвају Борковић је завршио јужноамеричку турнеју ФИА Светског првенства са добрим резултатима.

"Турбулентан тркачки викенд у Монтевидеу. Друга трка у Уругвају је једна од најбољих трка у мојој каријери. Технички проблеми у квалификацијама су ме уназадили због чега сам стартовао са 18. позиције од 25 такмичара, брзина је ту, а предаја никад није била опција. Зато сам дао све од себе да направим преокрет и покажем да Србија и те како заслужује место у топ 10 на светском првенству. Овим путем желим да се захвалим својим партнерима, породици и навијачима и да обећам да ћу наставити да се борим свом снагом да што боље представим нашу Србију широм света", изјавио је Борковић.

Борковић је током тренинга показао потенцијал за позицију међу топ пет најбржих возача света, упркос великим количинама кише које су отежавале услове вожње. На квалификацијама, тим Хонде направио је грешку у подешавању баланс штангле, што је отежало Борковићу да управља својом Хондом Сивик и оствари брз круг, па је квалификације завршио на 18. месту.

"Борковић је још једном доказао зашто је један од најбољих возача света. Чињеница да је дошао са 18. на 6. позицију је заиста невероватна, поносни смо што је он део нашег тима. Упркос томе што је тим направио грешку током квалификација, Борковић није клонуо духом и успео нешто што се не виђа сваки дан. Имамо велике планове за Борковића", изјавио је менаџер тима, Пепе Ориола.

У првој трци, претекао је 9 такмичара али због контакта и проклизавања Борковић је излетео са стазе.

Упркос томе, наш ас је успео поново да напредује и заврши трку на 11. месту. У другој трци, Борковић је бриљирао, завршивши на сјајном 6. месту са 18. позиције.

"Овим путем бих желео да честитам најбољем на свету, Новаку Ђоковићу, на златној медаљи на Олимпијским играма. Био ми је инспирација у овим изазовним тренуцима да не клонем духом и покажем свету да Срби могу да се уздигну из пепела", додао је Борковић

Пред Борковићем су још два тркачка викенда, односно четири трке, до краја ФИА Светског првенства. Финале сезоне одржаће се на легендарној стази Макау у Азији, где се традиционално одржавају завршнице светских шампионата.

Наредна трка се одржава у Кини 18-20. октобра, где ће Борковић наставити да представља Србију, своје партнере и EXPO2027 у најбољем светлу.

уторак, 06. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару