Читај ми!

Слободан Станишић – писац и аутор радијских емисија

Слободан Станишић (1939) je један од најпродуктивнијих и најчитанијих српских писаца за децу и младе. Деценијама је присутан на литерарној сцени. Његова поезија, проза и драмско стваралаштво награђени су готово свим наградама које се у Србији додељују ствараоцима за децу и младе.

Своју каријеру почео је управо на Другом програму Радио Београда још средином шездесетих година прошлог века, припремајући „Студентске звучне новине”. Емисијама „Хумористи свих земаља”, „Куда, када, како”, „Смех и песма”, „Из дана у дан” освајао је широку слушалачку публику, а касније је био и главни и одговорни уредник програма Београд 202 и одговорни уредник Програма за децу и младе Телевизије Београд. Аутор је и бројних радио-драма.
Објавио је више од 70 књига романа, збирки прича и песама, аутор је и 9 антологија и сценарија за многе телевизијскe емисије и сeрije. Уређивао је бројне радио и телевизијске програме за које је добијао висока признања и награде РТС-а. Био је уредник дечјег листа ,,Невен”, а од 1996. до 2001. радио је као одговорни уредник Програма за децу и младе РТС-а.

Добитник је Повеље Змајевих дечјих игара за трајан допринос и унапређење литературе за децу, а био је и домаћин-носилац Змајевог штапа на Змајевим дечјим играма 1993. Добитник је и награда ,,Политикин забавник”, ,,Доситејево перо” и многих других.

недеља, 01. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару