Велика Госпојина свечано обележена у Сједињеним Државама

Слава Велика Госпојина прослављена је свечано у друштвеној сали епархијског Кола српских сестара у Манастиру Нова Грачаница код Чикага.

Митрополит Лонгин је овом приликом доделио орден свештенику Тому Кажићу за његов дугогодишњи рад. Отац Том Кажић је поред осталог годинама уређивао лист епархијски Опсервер, који је посвећен догађајима у Епархији новограчаничкој средњезападноамеричкој.
 
Госте су поздравили кумови славе Петар Петровић и Милица Тодоровић. Они су посебно желели да захвале Колу сестара на њиховом раду при одржавању летњег кампа у Новој Грачаници.
 
"Желим да се захвалим Колу сестара што су ме почаствовали да данас будем кум славе. Наше Коло сестара је увек ту као стуб да подржи и помогне нашој омладини у Кампу."
 
"Припала ми је велика част што сам изабрана за Куму овогодишње славе. Желим свима, а посебно Колу српских сестара да честитам славу. Сретна слава! Да Бог да, да славите још много година у здрављу и што већем броју."
 
Недељка Неђа Томичић је већ деценијама активна у Колу српских сестара у Сједињеним Државама. Каже да се нада да ће се прикључити и нове чланице, посебно из Чикага и шире околине и додаје да је некада на овакве славе долазио већи број посетилаца.
 
"Једни друге колико можемо мотивишемо. Али, увек ту има пар оних које сносе највећи терет. Али, волела бих да се што више њих укључи у Коло сестара, било где, њихово локално коло, па онда да добије тај дух добровољног рада. Разуме се да не може свако да дође увек али барем кад тад, да можемо те славе и даље да славимо."
 
Коло српских сестара овде на имању Манастира Нова Грачаница, али и у српским православним црквама широм Америке и Канаде, има велику улогу током целе године на бројним догађајима. 
понедељак, 02. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару