Читај ми!

Музеј науке и технике

Музеј науке и технике у Београду постоји већ тридесет пет година и осим изложби које обрађују специфичне научне, техничке и технолошке феномене, може се похвалити и резултатима рада на заштити и презентацији научне и техничке баштине ванмузејског фонда.

Поводом Дана Музеја науке и технике, од 5.октобра до 2. новембра јавности ће ексклузивно бити представљено пет предмета: праксиноскоп (19. век), модел парне машине (20. век), француски „фењер“ часовник (18. век), НОКИА робот (20. век) и музичка кутија еуфонион (19. век). О раду ове установе која својом делатношћу гради свест заједнице о значају и очувању техничке и научне баштине, гостовањима изложби у Србији и региону али и новим изложбама које су у припреми разговарамо са Лидијом Јакшић из Музеја науке и технике.

Музеј науке и технике је са задовољством прихватио позив да се укључи у програм обележавања стогодишњице Радио Београда и у овој институцији су у току програми и радионице који ће нас подсетити на саме почетке и технички развој радија. У стварању изложбе „Из века у век” - 100 година Радио Београда, учествовао је и ПТТ музеј - тамошња поставка је посвећена историји и раном развоју радиодифузије у Србији кроз бројна оригинална документа, часописе и артефакте. Уредник изложбе „Из века у век” - 100 година Радио Београда која је у току у РТС Клубу Ранко Стојиловић, новинар Другог програма Радио Београда, придружиће нам се да бисмо вам приближили концепт те поставке у оквиру које су представљени најзначајнији тренуци у историји Радио Београда. Поред прича о људима који су стварали програм и емисијама које смо радо слушали, на поставци у РТС клубу можете да чујете и тонске записе из Звучног архива али и да видите радио апарате, радијске уређаје и делове радио опреме из различитих периода.

Са вама су Ивана Весић и Јелена Кнежевић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи