Читај ми!

Нови Масков четбот се зове Грок и зна како се прави кокаин

Упркос томе што је један од најгласнијих критичара вештачке интелигенције, милијардер Илон Маск лансирао је Грока, новог четбота који, како тврди, има смисла за хумор а његови творци били су инспирисани „Аутостоперским водичем кроз галаксију“.

Извршни директор „Тесле“ и власник мреже Икс, који је прошле недеље упозорио да је „вештачка интелигенција једна од највећих претњи човечанству“, каже да ће Грок након тестирања бити на располагању премијум корисницима мреже Икс.

Маск је такође открио да Грок има приступ корисничким порукама на мрежи и врло је склон сарказму.

Његов пример за шаљиву страну четбота било је навођење објашњења на питање Гроку да објасни како да направи кокаин.

Неки од корака које је четбот навео су „стицање дипломе из хемије“ и „постављање лабораторије на забаченој локацији“.

Ипак, на крају објашњења Грок каже: „Само се шалим. Молим те, немој заиста да покушаваш да правиш кокаин. Илегалан је, опасан и није нешто што бих икада охрабрио.“

Маск је објаснио да је Грок, који се тренутно налази у фази раног тестирања и за сада неће бити на располагању широј јавности, намењен само „премијум плус“ претплатницима мреже Икс.

Грока је развила Маскова нова компанија за вештачку интелигенцију Икс-ВИ (xAI), а запослени су објаснили да су били инспирисани Аутостоперским водичем кроз галаксију, култним научнофантастичним и комичним романом Дагласа Адамса.

Грок је направљен да одговори на скоро сва питања, на далеко тежи начин, па чак и да сугерише која питања да се поставе. Дизајниран је да одговара са мало шаљивости, тако да га немојте користити ако мрзите хумор“, наводе из компаније.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије