Читај ми!

Италијански сточари за свакога имају поклон - папа Фрања добио краву, а влада још један протест

Пољопривредници су дошли тракторима на Трг Светог Петра у Ватикану, позивајући поглавара католичке цркве да стане уз њих. Папа изашао на балкон, поздравио их и на поклон добио - краву.

Група италијанских фармера, једна од неколико који су наставили протест, упркос томе што је влада начинила неке уступке фармерима дошли су на трг Светог Петра у Ватикан - на тракторима.

"Поздрављам пољопривреднике и сточаре који су присутни на тргу", рекао је папа.

Италијански сточари су спремили и поклон папи - једну краву.

Фармери из Италије, као и њихове колеге широм Европе, организовали су протесте како би исказали противљење политици јефтиног увоза, високих трошкова и ниских цена пољопривредних производа, за које тврде да их промовишу држава и ЕУ. 

Иначе, ово није прва крава коју је папа Фрања добио на поклон. Једну је добио још 2017. од породице из Пјаћенце која му је поклонила краву „Лу”.

„Крави сам дао име Лу по ходочашћу у Лурд. Отелила се одмах по мом повратку и она је најлепша животиња коју имамо. Овај поклон је остварење сна“, рекао је сточар Анђело Грамиња.

Претпоставља се да ће се и крава коју је добио од пољопривредника у протестима као и крава Лу пре седам година, придружити осталим говедима на фарми која припада папиној летњој резиденцији у Кастел Гандолфу, око 25 километара југоисточно од Рима.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије