Читај ми!

Иновације, промене које обликују свет у фокусу 10. Конгреса студената технике

Конгрес студената технике одржан је први пут 2014. године на Машинском факултету у Београду, синергијом Савеза студената Машинског факултета и Савеза студената Рударско-геолошког факултета уз подршку матичних факултета. Ове године, одржаће се 10. пут у студентском одмаралишту Ратко Митровић на Златибору од 8. до 11. марта. Тема је „Промене које обликују свет – иновације у техници“.

Конгрес студената технике окупља студенте техничких факултета Балкана како би стицали нова знања из техничко-технолошких наука - од енергетике, животне средине па све до савремених информационих технологија.

Досадашња искуства су, слободно могу рећи да је из године у годину све боље, јесу да је све већи број младих, успешних, перспективних људи који учествују у Конгресу, на оваквом догађају пронашло првенствено контакт са компанијом, остварио контакт са професорима. Велики број је и примера да су професори ту у публици проналазили своје будуће сараднике, да су студенти из публике данас предавачи и такође да су компаније које подржавају овај догађај пронашле будуће колеге у публици“, истакао је Никола Јокић, председник Савеза студената Машинског факултета Универзитета у Београду.

Тема Промне које обликују свет – иновације у техници привукла је већ 500 студената. Поред академаца из Србије, биће присутни и студенти сродних факултета из Битоља, Скопља, Бања Луке.

„Сматрамо да је тема прикладна за Конгрес, а сходно свакодневном напредку технике, напретку у свим сферама инжењерства, јављају се различите иновације. Предавачи су нам еминентни професори са Машинског факултета из Београда, са Факултета техничких наука из Новог Сада, представници компанија“, навео је Јокић.

Конгрес је важан и за умрежавање студената, а биће организован и својеврстан сајам послова.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије