Једночасовни штрајк у Народном позоришту

У Народном позоришту у Београду на сцени "Раша Плаовић" одржан је једночасовни штрајк упозорења, а представа "Важно је звати се Ернест" каснила је 15 минута. Штрајку је присуствовао и министар културе и информисања Владан Вукосављевић који је том приликом рекао да је интерес минсистарства да једна од најважнијих установа културе стабилно преживи кризу у којој се налази.

Више од половине ансамбла Драме Народног позоришта нашло се у фоајеу испред сцене "Раша Плаовић", а, како кажу, желели су да пре почетка представе упознају публику са ситуацијом у којој се налазе.

Истакли су да не желе да се представе не играју, као и да не желе да позориште испашта због насталог проблема.

На једночасовни штрајк дошао је министар културе Владан Вукосављевић који је том приликом рекао да Влада и Министарство озбиљно разматрају проблем и решавају кризу, али није одредио у ком ће року она бити решена.

Додао је и да не желе да дозволе да се проблеми наставе у недоглед. "Интерес Министарства културе и информисања јесте да једна од најважнијих установа културе стабилно преживи кризу у којој се налази", рекао је Вукосављевић.

Председница синдиката "Синглуса" Ивана Ненадовић рекла је за Танјуг да чланови синдиката полажу наде у конструктивне договоре који треба да се догоде у наредних неколико дана.

"Ићи ћемо до краја с нашим захтевима, али за сада ми немамо одлуку да било која представа у Народном позоришту буде прекинута", рекла је Ненадовићева. 

Смењени директор драме Жељко Хубач верује да ће се ситуација решити без радикалних решења и додао да је одлука свих да нико нема право да ускрати публици право да гледа представе. 

Међу глумцима који су дошли на једночасовни штрајк били су Ненад Хажимаричић, Игор Ђорђевић, Душанка Стојановић Глид, Миодраг Кривокапић, Олга Одановић Петровић, Бранко Јеринић, Бранко Видаковић, Слобода Мићаловић и други.

Синдикат "Сингулус" је 30. октобра затражио оставку управика Народног позоришта Дејана Савића због несавесног рада, а који до сада то још није урадио.

Савић је раније поручио да неће поднети оставку и да његов мандат припада Влади.

Премијерка Ана Брнабић позвала је на одговорност управника и Управни одбор и додала да ће влада решити проблем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 12. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи