Културни центар Београда прославио 60. рођендан

Наша кућа је јединствено упориште урбане културе у којем се преплићу све уметности осим позоришне и у њој су настале неке од најзначајнијих културних манифестација наше престонице, указала је Гордана Гонцић, директорка Културног центра Београда на почетку прославе 60 година од оснивања ове важне културне институције.

Културни центар Београда је био деценијама важно место презентације уметничке сцене.

Својом формулом "мноштво уметности из једног центра", атрактивном локацијом у најстрожем центру Београда, Културни центар Београда је незаобилазно место у упознавању града, активни и динамични творац и увек присутни ослонац београдског културног живота, чије деловање повезује ову европску престоницу са многим тачкама на културној мапи света.

За Гордану Гоцић, Културни центар Београда данас представља место које непосредно комуницира са мрежом европских институција културе.

"Сви сегменти деловања наше институције културе организовани су тако да пруже информацију о актуелним оквирима уметничког стварања у Европи. Филмски, трибински програм, изложбе, перформанси, издаваштво... код нас негују модеран дух стваралаштва", указала је Гоцићева.

Данашња прослава 60. рођендана Културног центра Београда започела је концертом сјајном фјужн-џез бенда "Fish in oil" који је осим званица забавио и обичне пролазнике у центру Београда.

Овај јако цењени бенд у целом региону учинио је радост за неколико стотина људи који су се окупили и пратили концерт.

Перформанс театра Мимарт "Белине КЦБео - Град" дешавао се упоредо са концертом бенда "Fish in oil".

Потом је део публика са перформерима Театра Мимарт повео публику у шетњу кроз просторе Културног центра Београда до Дворане културног центра.

Потом су уследиле пројекције филмова и ТВ емисије о Културном центру Београда:
"Сам свој покрет" документарна емисија РТС-а, ауторке Војке Пајкић и "КЦБ из визуре најмлађих сарадника" - кратки филмови о КЦБ-у.

ВИС "Лимунада" својим шлагер репертоаром забавили су све који су остали на коктелу у Културном центру Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи