ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Око 25 ракета испаљено на Галилеју; Остин: Систем ТХААД је постављен

Израелска војска објавила је да је око 25 ракета испаљено на Галилеју из Либана. Амерички министар одбране Лојд Остин рекао је да је напредни амерички противракетни одбрамбени систем ТХААД постављен у Израелу и да имају могућност врло брзо да га пусте у рад.

ИДФ: Око 25 ракета испаљено на Галилеју; Остин: Систем ТХААД је постављен ИДФ: Око 25 ракета испаљено на Галилеју; Остин: Систем ТХААД је постављен

Либанска национална новинска агенција (ННА) јавила је да су погођене најмање три филијале финансијске институције Kард ел Хасан, коју Израел оптужује да финансира Хезболах.

Једна филијала је погођена у Гобеирију, у јужном насељу Дахије у Бејруту, као и у Хаџ ел Селому и Бурџ ел Бараџнеху, додаје ННА.

Портпарол ИДФ-а Данијел Хагари рекао је да ће у наредним данима открити како Иран финансира терористичке активности Хезболаха, користећи цивилне институције и удружења као параван.

Израелска војска објавила је раније да су њене ваздушне снаге напале штаб обавештајне службе Хезболаха и подземну радионицу за производњу оружја у Бејруту.

Мировна мисија УН у Либану (УНИФИЛ) оптужила је израелску војску да је булдожером намерно срушила осматрачницу и ограду на ободу положаја мировњака у граду Марвахин на југу Либана.

У саопштењу се наглашава да нарушавање позиција и наношење штете имовини УН представља "флагрантно кршење међународног права и резолуције 1701 Савета безбедности".

Након израелског напада на град Беит Лахија на северу Појаса Газе укупно је 87 људи погинуло или нестало, а више од 40 повређено, навело је Министарство здравља те палестинске енклаве.

Министарство спољних послова Палестинске управе саопштило је да Израел гура Палестинце у северном делу Газе у “сигурну смрт“, приморавајући их да беже пред бомбардовањем или да се суоче са нечим што личи на “круг сигурне смрти“.

Америчке власти истражују неовлашћено објављивање поверљивих докумената који процењују планове Израела да нападне Иран, изјавила су три неименована америчка званичника за Асошиејтед прес.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи