Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израел погодио седиште обавештајне службе Хезболаха; Фатах: Међународна заједница мора да заустави израелски геноцид

Не смирују се сукоби на Блиском истоку.Израелска војска саопштила је да су њене ваздушне снаге напале штаб обавештајне службе Хезболаха и подземну радионицу за производњу оружја у Бејруту. Палестински покрет Фатах оптужио је Израел за масакр у Бејт Лахији, у северном појасу Газе, у којем је убијено најмање 73 људи. Захтевају да међународна заједница заустави "систематски израелски геноцид" над палестинским народом којим се крше сви хуманитарни и правни стандарди.

Израел погодио седиште обавештајне службе Хезболаха; Фатах: Међународна заједница мора да заустави израелски геноцид Израел погодио седиште обавештајне службе Хезболаха; Фатах: Међународна заједница мора да заустави израелски геноцид

Газа је током јучерашњег дана била поприште великих акција израелске војске и авијације. Најмање 33 Палестинаца страдало је у израелским нападима широм енклаве, саопштили су палестински званичници. 

Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса, истовремено, навело је да се број страдалих Палестинаца од почетка израелске операције 7. октобра прошле године попео на 42.519. 

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи, такође, рекао је да је Хамас "жив и здрав" упркос убиству његовог лидера Јахје Синвара, као и да се опор наставља.

С друге стране, потпарол израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа саопштио је да је кућа премијера била под нападом дрона, који је лансиран из Либана.

Нетанјаху је, тим поводом, изјавио да су ирански агенти, који су покушали да га убију, направили "велику грешку", као и да га напад неће одвратити од наставка рата.

Агенција Уједињених нација за палестинске избеглице, у међувремену, саопштила је да је око 20.000 људи у једном дану било приморано да напусти Џабалију, услед борби које се воде у том подручју.

За то време, министри одбране држава Г7 у заједничкој декларацији изразили су забринутост због ризика од даље ескалације у Либану и упутили подршку мировној мисији УН-а у тој земљи.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи