Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израел наставио нападе на Бејрут; Хезболах испалио 50 ракета на Сафед; у Гази убијен још један командант Хамаса

Израел је јутрос гађао јужна предграђа Бејрута, а наводна мета напада била је војна инфраструктура. Напад је уследио након наређења израелске војске за евакуацију зграде у тој области. Хезболах је лансирао 50 ракета на Сафед и околину. У Џабалији ликвидирано неколико оперативаца Хамаса, међу њима и Махмуд ел Мабух, командант Хамасових јединица беспилотних летелица у северној Гази, тврди Израел. Иран упозорио УН да је спреман за одлучан одговор у случају израелског напада на ту земљу.

Израел наставио нападе на Бејрут; Хезболах испалио 50 ракета на Сафед; у Гази убијен још један командант Хамаса Израел наставио нападе на Бејрут; Хезболах испалио 50 ракета на Сафед; у Гази убијен још један командант Хамаса

Из Беле куће је потврђено да нема разговора о ослобађању талаца које Хамас држи у Гази. За то окривљују Јахју Синвара, лидера Хамаса, који, како кажу, није заинтересован за наставак преговора.

Из кабинета израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа саопштено је да ће Израел слушати Сједињене Америчке Државе, али ће своје акције спроводити према властитом националном интересу.

Из Стејт департмента је потврђено да су САД изразиле забринутост влади Израела због прошлонедељних интезивних удара у густо насељеним деловима Бејрута, либанске престонице.

Израел је интезивирао операције у Појасу Газе, а последња на удару се нашла болницу УНРВА у Џабалији коју су, како се тврди ИДФ, терористи користили за складиштење оружја.

Операције израелске војске настављене су и против Хезболаха у јужном Либану, где су заробљена три оперативца елитних Радван снага Хезболаха.

среда, 16. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи