Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Си-Ен-Ен: Иран упозорио САД да ће узватити на нападе; испаљено 320 ракета на Израел током Јом Кипура

Настављају се борбе на Блиском истоку. Си-Ен-Ен је јавио да је Иран обавестио САД да ће узвратити на сваки нови изрелски напад. ИДФ је саопштила да је Хезболах испалио око 320 пројектила из Либана на Израел током Јом Кипура, најсветијег дана јудаизма.

Си-Ен-Ен: Иран упозорио САД да ће узватити на нападе; испаљено 320 ракета на Израел током Јом Кипура Си-Ен-Ен: Иран упозорио САД да ће узватити на нападе; испаљено 320 ракета на Израел током Јом Кипура

Број убијених у израелским нападима на избеглички камп Џабалија на северу Газе, порастао је на 30, саопштила је Агенција за цивилну заштиту у Гази.

Најмање 42.175 Палестинаца је страдало, а 98.336 их је повређено у израелској офанзиви од 7. октобра, саопштило је Министарство здравља у Гази.

Палестинци су позвали Сједињене Америчке Државе да престану да подржавају Израел и приморају израелску владу да "прекине агресију" и повинује се међународним резолуцијама.

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ саопштио је да Европска унија изражава озбиљну забринутост због предлога закона о раду Агенције УН за помоћ палестинским избеглицама (УНРВА) који се тренутно разматра у израелском парламенту.

Како се наводи у саопштењу ЕУ, усвајање овог закона ставило би ван снаге споразум између Израела и УНРВА из 1967, зауставило би све операције Агенције у Израелу и Источном Јерусалиму и уништило би њене активности које спасавају животе у Гази.

Иран је забранио пејџере и воки-токије на свим летовима, преноси АФП, позивајући се на локалне медије, недељама након серија смртоносних експлозија пејџера у Либану, за које се окривљује Израел

Никарагва прекида дипломатске односе са Израелом, саопштиле су власти те централноамеричке земље, назвавши израелску владу "фашистичком" и "геноцидном".

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи