Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Сукоб Хезболаха и израелских трупа у Либану, експлозије у Бејруту; квадрокоптери гађали цивиле у Џабалији

Настављају се борбе на Блиском истоку. Најмање 15 особа је убијено, а десетине су повређене, у израелским нападима на два подручја на северу земље и једно јужно од главног града, саопштило је либанско министарство здравља. Више од 300 ракета испаљено је из Либана према Израелу у протекла 24 часа. Израелска војска извршила је напад квадрокоптерима на цивиле у избегличком кампу Џабалија у северном делу Газе. Си-Ен-Ен је јавио да је Иран обавестио САД да ће узвратити на сваки нови изрелски напад. УН и НВО забринути за особље које су Хути заробили због "шпијунске мреже САД-Израел".

Сукоб Хезболаха и израелских трупа у Либану, експлозије у Бејруту; квадрокоптери гађали цивиле у Џабалији Сукоб Хезболаха и израелских трупа у Либану, експлозије у Бејруту; квадрокоптери гађали цивиле у Џабалији

Број убијених у израелским нападима на избеглички камп Џабалија на северу Газе, порастао је на 30, саопштила је Агенција за цивилну заштиту у Гази.

Најмање 42.175 Палестинаца је страдало, а 98.336 их је повређено у израелској офанзиви од 7. октобра, саопштило је Министарство здравља у Гази.

Палестинци су позвали Сједињене Америчке Државе да престану да подржавају Израел и приморају израелску владу да "прекине агресију" и повинује се међународним резолуцијама.

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ саопштио је да Европска унија изражава озбиљну забринутост због предлога закона о раду Агенције УН за помоћ палестинским избеглицама (УНРВА) који се тренутно разматра у израелском парламенту.

Како се наводи у саопштењу ЕУ, усвајање овог закона ставило би ван снаге споразум између Израела и УНРВА из 1967, зауставило би све операције Агенције у Израелу и Источном Јерусалиму и уништило би њене активности које спасавају животе у Гази.

Иран је забранио пејџере и воки-токије на свим летовима, преноси АФП, позивајући се на локалне медије, недељама након серија смртоносних експлозија пејџера у Либану, за које се окривљује Израел

Никарагва прекида дипломатске односе са Израелом, саопштиле су власти те централноамеричке земље, назвавши израелску владу "фашистичком" и "геноцидном".

недеља, 13. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи