Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Исак Херцог почео дан минутом ћутања, Хезболах ракетирао север Израела

Букти сукоб на Блиском истоку. Изралеска војска напала је јужна предграђа Бејрута и издала упозорења за евакуацију 25 области у Либану. Хезболах је одговорио испаљивањем ракета на север Израела. У израелском нападу на џамију и школу у централном делу Појаса Газе погинуле су 24 особе, а 93 је повређено. Терористички напад у граду Вирсавеји на југу Израела, убијена је једна особа, а 10 је повређено.

Исак Херцог почео дан минутом ћутања, Хезболах ракетирао север Израела Исак Херцог почео дан минутом ћутања, Хезболах ракетирао север Израела

Израелска војска наредила је становницима 25 села у јужном Либану да се одмах евакуишу, сигнализирајући да шири своју копнену офанзиву.

Испалила је више ракета на Бејрут. Тврди да је гађале локације на којима се налазе складишта оружја либанске групе Хезболах и друга "терористичка инфраструктура".

Хезболах је одговорио испаљивањем ракета на север Израела.

Високи комесар Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) Филипо Гранди изјавио је да је Израел ваздушним нападима на Либан прекршио међународно хуманитарно право јер су мете били цивили и цивилна инфраструктура.

Израелски министар одбране Јоав Галант каже да би Иран, ако покуша наудити Израелу, могао изгледати као Газа или Бејрут.

Претходно је Техеран запретио снажним нападом својих оружаних снага у случају директне војне интервенције земаља које подржавају Израел.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху рекао је француском председнику Емануелу Макрону да ће постављање ограничења на продају оружја Израелу само помоћи Ирану и ојачати ту земљу.

Истовремено, израелска војска наставља са акцијама у Појасу Газе. На мети ИДФ-а биле су џамија и школа у центалној Гази. Погинуле су 24 особе, повређено њих 93. Нови напад је извршен и на избеглички камп Џабалија. Страдало је најмање 17 особа, међу којима је деветеро деце.

Реаговала је директорка Уницефа Катрин Расел и упозорила да ће рат у Гази оставити дуготрајне последице на децу.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи