Читај ми!

"Тесла" повлачи више од 320.000 аутомобила у САД, истрага открила аномалије током "буђења возила"

Због могућности да задња светла повремено отказују, компанија "Тесла" повлачи више од 321.000 возила у САД.

Компанија која производи искључиво електричне аутомобиле у петак је већ у Америци опoзовала скоро 30.000 модела "икс" због проблема који могу да доведу до неправилног активирања ваздушног јастука сувозача, што је "Тесли" оборило акције на берзи за скоро три одсто на готово двогодишњи минимум.

У извештају који је пренела америчка Национална управа за безбедност саобраћаја на ауто-путевима (НХТСА), Тесла је навео да повлачење возила због задњих светала обухавата око 2.023 возила модела "три" и исто толико модела "ипсилон".

Како је компанија са седиштем у Тексасу истакла, бежично ће ажурирати софтвер на возилима како би се проблем решио, истичући да нема извештаја о томе да ли је било незгода или повреда у вези са овим опозивом.

Наводи се да је опозив уследио након притужби купаца, углавном са страних тржишта, због тврдњи да задња светла возила не светле.

Истрага је открила у ретким случајевима светла могу повремено да не раде због аномалије која може лажно регистровати кварове током процеса "буђења возила", додаје се у саопштењу компаније.

"Тесла" је досад у 2022. години пријавио 19 кампања опозива у САД које обухватају више од 3,7 милиона возила.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи