(Не)безбедан надвожњак у Смедереву

Смедеревски надвожњак који се налази у центру града код Зелене пијаце, пуштен је у рад крајем седамдесетих година прошлог века. Од тада није рађена већа реконструкција, оштећена су видљива, па су се нашој редакцији, обратили грађани Смедерева, како би скренули пажњу на безбедност. Надлежни из градске управе, уверавају да је надвожњак безбедан и за пешаке и за возаче.

Оштећене заштитне ограде и бандере, степенице и носећа конструкција надвожњака, брину грађане Смедерева који свакондневно пролазе преко и испод моста.

„Изузетно је небезбедно, то питање се провлачи неколико година, зато што су конструкције, заштитне ограде иструлеле и сваког момента може да падне, они су мало нешто крпили, али оно је катастрофа”, каже забринути мештанин.

На питање да ли се плаши да прође туда, одговара: „Искрено речено, водим рачуна, у најмању руку водим рачуна."

Други саговорници додају да се мост љуља годинама: “Да се разумемо, неко некад погреши, прође са 20-30 тона, а има тамо знак који стоји."

„Ја само чекам да ми падне овај чунак одозго на главу, пола је отпао, пола је остало и само чекам када ће да падне, ово је све пропало, ови плехови”, показује.

Грађевински стручњаци су раније проценили да је надвожњак безбедан за пешаке и возаче, кажу из градске управе и најављују нове кораке.

„Градска управа је формирала једну радну групу која сачињава све стручњаке из свих области које су потребне за надвожњак који се налази код Желвоза, и неки закључак је донет, где се укључују и људи са грађевинског факултета који ће да нам дају оцену тренутног стања и ми ћемо у складу са тим поступити у ближој будућности даљим корацима”, наводи Стефан Јовчић, члан г.в. ресорно задужен за саобраћај. Додаје: „Такође бих напоменуо да је пре четири године вршено истраживање где смо ми добили да је мост, тј надвожњак безбедан. Јасно је свима да надвожњак не изгледа баш сјајно, али он је у овом тренутку безбедан и за пешаке, поготово за саобраћај."

У овом делу града, фреквенција саобраћаја је велика, јер надвожњак води ка индустријској зони, али и ка путу који спаја Смедерево са Банатом.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи