Америчка донација: Прокупље добија нову школу за децу са сметњама у развоју

Уговор о изградњи нове школске зграде за децу са сметњама у развоју и инвелидитетом потписан је данас између Града Прокупља и Канцеларије за војну сарадњу Амбасаде САД у Србији. Изградњу ће, са милион долара, финансирати Америчка канцеларија за војну сарадњу, на иницијативу Клуба српско-америчког пријатељства Србије.

Нова школа биће прилагођена специфичним потребама деце са инвалидитетом и другим посебним потребама, а која су годинама уназад наставу похађала у неусловној згради.

Зграда школе је саграђена пре више од пола века у њој се образује двадесетосморо деце из све четири топличке општине. Са њима ради дванаест васпитача.

Ученици у школи стичу основно образовање и васпитање и пружа се додатна подршка школама у систему редовног образовања.

Ова школа нам много значи за такву децу, пуно значи али на жалост услови су такви кави јесу. Требало би много више да се уложи да се среди да имају много боље услове и запослени и деца која похађају ту школу“, истиче Саша Мирковић, хранитељ из Горње Трнаве.

У плану је да нови објекат са модерном инфраструктуром употпуности буде прилагођен деци чиме ће се знатно унапредити услови за образовање и развој ових ученика.

Побољшаће се услови живота и рада у школи, а самим тим и квалитет васпитно образовног рада, отварају нам се и могућности за још неке додатне активности које би школа могла да има за припрему предшколски програм, да ипак ти ученици буду са територија нашег округа. Трудимо се некако да то одржавамо колко толко, на жалост то је тако сад. Надам се да ће да буде много боље и сви исчекујемо и колектив и запослени и ученици да добијемо ту нову зграду“, објашњава Славиша Весић, директор Специјалне школе "Свети Сава".

Рок за завршетак радова, који почињу на пролеће је 18 месеци, а објекат ће се градити на простору поред старе школе у којој ће деца похађати наставу до преласка у нову зграду.

 

 

 

четвртак, 17. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи