Челична маратонка из Шапца

Километри за 48-огодишњу Драгицу Павловић, из Шапца, нису препрека већ изазов. Једина је жена из Србије која је успела да савлада ултра-триатлон у Аустрији, једну од најтежих спортских дисциплина.

До медаље и дипломе, Драгицу Павловић, делила су скоро 452 километра. Веровала је у себе, слушала своје тело и успела да их савлада за 35 сати.

“Ултра триатлон, дупла дуга дистанца триатлона, плива се 7,6 км, вози бицикло 360 и трчи 84 км, то је и најтежи део, не толико тежак с почетка колико је при крају, најтеже је пало тих можда последњих 10 км, јер ипак је то дистанца, Шабац-Београд, велико је, али, прегурало се”, каже Драгица Павловић, ултра триатлонка. Додаје: „Адекватно сам припремљена и психички и физички за те дистанце, пливала сам одлично, бициклистички сегмент, стварно сам уживала у пределима које сам видела, услови трке су такви да мораш да будеш у тиму, мој тим је чинила Зринка, другарица из Хрватске, исто триатлонка, она је ту била и да ми светла мења, и додаје исхрану”.

Без великих спонзора, уз подршку породице и пријатеља, Драгица Павловић, виши физиотерапеут из Шапца, помера границе. Тренирала је рукомет и кошарку, а од јубиларне награде за 20 година рада у Болници, купила је бицикл и схватила да је човек сам себи једини противник.

“У свакој трци на коју ја изађем, ту се такмичим сама са собом, уназад три године свака трка, ја идем ка вишим годинама, а резултати су све бољи и бољи, ето то је можда нека мотивација, у свакој трци, ја побеђујем саму себе”, истиче Драгица Павловић, ултра триатлонка.

Трчање јој је помагало да елиминише стрес због болести родитеља. Почела је са малим дистанцама, а сада на сваком тренингу савлада 10-20 км. И на стази и у животу, мотивишу је речи тренера "Твоја је трка, уживај у њој".

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи