Читај ми!

Едукативни камп за очеве и децу

Удружење "Први пут с оцем" 15 година организује едукативне кампове за очеве и њихову децу, али и за целе породице. Задатак је окупити породицу у природном амбијенту и посветити више времена деци.

За чланове удружења "Први пут с оцем" још један камп у селу Подбукови подно Дивчибара, најбоље је проведен викенд за породицу. Радост њихове деце, која су већ навикла на природу и заволела оваква дружења, на најбољи начин оживљава мисију удружења.

"Основни циљ кампова нашег удружења јесте да родитељи, то јест очеви, превасходно проведу што више времена са својом децом. То време проводимо у природи излазећи из зоне конфора, без обзира на лоше временске услове, као што видите овде да је киша, ми смо ту", каже Ђорђе Милошевић из удружења "Први пут с оцем".

"Први камп је био исто овде и био је најлепши од свих", наводи Искра Душић из Београда.

"Свиђа ми се ова природа и кад сам са жабама", објашњава Огњен Милошевић из Београда.

Удружење "Први пут с оцем", након петнаест година постојања има више од 2000 чланова. Kампови : "Тате и синови", "Тате и ћерке" и за комплетне породице организују се широм Србије.

"Са дететом смо овде 24 часа. Нема периода када нисмо са децом. Правимо ручак, чак и кад доносимо дрва, било шта, у све их укључујемо. Поред свега тога имамо паралелно и учитељске активности, а то је када са децом радимо неке радионице", каже Дарко Василев из Новог Сада.

"Овде су, углавном, родитељи који су посвећени својој деци, нема телефона, нема игрица. Углавном буде викенд варијанта, али сви се онако лепо проведемо", објашњава Иван Станић изи Београда.

"Пошто је супруг са старијим сином долазио два или три пута на камп, мислим само очеви и синови, могу вам реци да је овако олакшавајућа околност за маме. Ја сам сигурна да све маме подржавају такву једну иницијативу за дружење само синова и тата", наводи Милена Отовић из Београда.

У овој години удружење ће организовати 16 кампова. Планирана су још три на отвореном у природи. Отворени су за све породице које желе да се на камповима, уместо аниматора, са децом друже и раде њихови родитељи.

 

 

уторак, 17. септембар 2024.
18° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи