Потребна помоћ за Огњена Јерковића из Гроцке

Почетком године видели смо причу о седмогодишњем Огњену Јерковићу из Гроцке, ког је, одмах по рођењу, докторка испустила на под, због чега је претпрео вишеструке трауме, које су му трајно оштетиле здравље. Његови родитељи се сада боре да врате дуг од милион и четиристо хиљада долара болници у Сан Дијегу, где је Огњен имао 4 операције.

Свакодневна борба породице и хуманих људи омогућила је Огњену да се по други врати у Америку на лечење, које је претходно паузирано због недостатка новца. Стари дуг је враћен и Огњен је током лета имао још четири операције на мозгу, које су оставиле последице на његово кретање.

"Има хемипарезу целе леве стране, не може да се креће, лево стопало је испало напоље, они дају неку прогнозу да ће Огњен у року од две године уз помоћ рехабилитације да успе да прохода како тако, али за леву руку не дају прогнозу. Лева страна мозга је преузела функцију, али и она ради само 70 одсто, стигао нам је хистопатолошки налаз, он је имао и једну врсту тумора, која је одстрањена. Јако пуно ствари има да се ради, ситуација баш није добра, како ће он поднети. Ми смо навикли да он макар трчкара по кући", прича Марија Јерковић, Огњенова мајка.

Међутим, дугови су остали и након нових операција. Сума од преко милион долара, за Огњенову породицу је недостижна, а морају да врате дуг у року од 4 месеца, да би омогућили Огњену да се врати у једину болницу која је прихватила да га лечи.

Марија Јерковић истиче: "Неће да нас туже, али га неће примити. Знам да га болница неће примити на одељење ако не платимо у том року, велики је дуг, а још много новца треба за овде да одради, на свака три месеца морамо лекове да узимамо."

Огњеновој породици су потребна и средства за рехабилитацију и прегледе који ће се обављати у Србији. Свака помоћ је преко потребна, јер петочана породица живи само од једне плате. Породица Јерковић сакупља новац преко Фондације Покрени живот, а свако ко жели да помогне Огњену, може да пошаље поруку са бројем 15 на 3800. Такође, Огњенова мајка ће у октобру огранизовати неколико хуманитарних базара у Београду.

петак, 13. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи