Читај ми!

Дан жалости у Чачку поводом смрти Боре Ђорђевића

Ковчег са телом Борисава Боре Ђорђевића допремљен је синоћ у капелу Опште болнице у његовом родном граду. Данас је у Чачку дан жалости, а сутра у 11 часова у Културном центру одржаће се комеморација, а потом, у 14 часова, легендарни рокер, по сопственој жељи, биће сахрањен на чачанском гробљу.

Заставе су данас у Чачку на пола копља, у Културном центру отворена је књига жалости. Нема Чачанина који се ових дана не присећа омиљених стихова Рибље чорбе или успомена са Бориних концерата.

Бора је у Чачку завршио основну школу, пре одласка у Београд похађао је Гимназију и увек се поносио тиме што је Чачанин. И у песмама опевао је родни град и реку Мораву, којима се увек враћао. Желео је да његово тело почива на обронцима планине Јелице.

"Он је сам пре две године изабрао своје последње место боравка својих земних остатака он ће наравно увек живети у Чачку и у Србији и у читавом свету”, рекао је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

Комеморативни скуп биће одржан у суботу, 7. септембра, у 11 часова у Културном центру Чачка, опело ће почети у 14, а сахрана у 14.30. На вечни починак Бору ће сутра испратити велики број оних који су га волели и поштовали.

"Хор чачанске гимназије сутра ће запевати ''Погледај дом свој анђеле'' на градском гробљу, на централном градском гробљу такође хор храма Вазнесења Господњег у самом чину опела”, наводи Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

Са локалним бендовима као тинејџер Бора Ђорђевић је музичку каријеру започео у Чачку, а током каријере дуге скоро шест деценија оставио дубок траг на музичкој сцени, као аутор безвременских хитова уз које су стасавале генерације.

петак, 06. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару