Никола Јокић не пропушта коњичке трке у Сомбору, на хиподрому често и саиграчи

Последњих година за Сомбор су чули сиром планете јер један од најбољих кошаркаша данашњице не пропушта прилику да у интервјуима напомене како је најлепши на свету. Веома је допринео развоју кошарке у граду, али и коњичког спорта, јер док Никола Јокић хвата снове у свету, његов истоимени клуб "Dream Catcher" један је од најуспешнијих у Србији.

"Први" је коњ и љубимац центра Денвер нагетса. Више се не трка, али има почасну позицију на сомборском хиподрому.

"Он је тај који је тај хватач снова. Вуче нас напред да идемо за својим сновима. Никола опет хвата своје снове у Америци, играјући ту кошарку", каже Бранислав Јокић, Николин отац.

У Сомбору је чешће на коњичким тркама и данас има много више коња, а град, уз успешан клуб, заслугом породице Јокић има и уређен хиподром. Још од средине 19. века овај спорт се развија у Сомбору, а трећи хиподром по реду изграђен је 1963. године. Његова темељна обнова почела је пре четири године, када га је Никола закупио.

Гордон питао може ли да остане још један дан

Тренер и многе колеге из Денвера или репрезентације били су Николини гости у Сомбору, неки и више пута.

"Прво што уради, доведе их на хиподром. Сви који су били у Сомбору, били су и на тркама. Ишли смо и у Суботицу, кад је први пут дошао тренер. Тад је баш Dream Catcher победио. То вече је била вешта, да не причам... Слично као што су репрезентативци прослављали медаљу", сећа се Николин отац Бранислав.

Каже да је Јокићев саиграч Арон Гордон, када је био у Сомбору, питао да ли може да остане још један дан, па је остао још два, три...

"И Богдан Богдановић је био на тркама. Не знам који коњ је победио, па су изашли њих двојица и дигли пехар", прича Николин отац.

У граду нове кошаркашке наде и тромесечни "Чикаго"

Мурал висок 11 метара на школи не подсећа само на Николине учинке у НБА лиги, нити говори о њему као идолу због којег су многи клинци узели лопту у руке.

Опет његовом и заслугом породице Јокић, сомборски клуб Џокер, назван по Николином надимку, данас игра у Кошаркашкој лиги Србије.

"Еуфорија је велика. Ја сам мислио престаће, али она је сваке године када Никола дође све већа. Толико позива, толико тих малих дресића, толико потписа траже... Много је допринео за развој кошарке у Сомбору. Присутан је, прати утакмице. Имали смо прозивку тима, био је уз екипу", истиче спортски директор КК Џокер Срђан Стојков.

Уз кошаркашке, у град стижу и нове наде коњичког спорта. Николин, али и љубимац свих на хиподрому је и рођени сомборац, тромесечни "Чикаго". Јасно је ко му је дао име.

петак, 30. август 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару