Осамнаестогодишња Даница која је више од деценије била у колицима, данас осваја медаље у трчању

Осамнаестогодишња Даница Чемерикић из Медвеђе више од деценије била је у колицима. Данас је чланица клуба "Арена" из Лесковца и тренира атлетику и боћање. Зато је њена бронзана медаља у трчању на 50 метара, освојена недавно на Националним играма у Врању, посебног сјаја.

Кутак терена са вештачком травом резервисан је за Даницу. Јутарњи тренинзи постали су свакодневица. Умор и врућине потискује неизмерна радост.

Даница Чемерикић, атлетичарка СК "Арена" Лесковац воли да тренира и није јој тежак ни тренинг по врућини.

Рођена је у 6. месецу трудноће. Церебрална парализа везала ју је за колица. После 11 операција и 17 рехабилитација Даница је стала на ноге. Корак по корак, из родне Медвеђе стигла је на даље школовање у Лесковац и ушла у свет спорта. Упорност, потпуна преданост и надасве вера њене маме показали су се плодоносним. Зашто би и крила срећу кад ево већ три године Даница живи нови, лепши, квалитетнији живот овенчан са 8 бронзаних медаља у атлетици и боћању.

"Видети дете у колицима и гипсу и сад овако на ногама не може то никад да се упореди. Требало је доста труда, доста и рада и вежбице и операције, али нас је повукла та средња школа што смо морали да дођемо из Медвеђе", каже Соња Чемерикић, Даничина мама.

Спортски клуб "Арена" пуне две деценије окупља децу са сметњама у развоју и чини све да стигну до бројних такмичења под окриљем Специјалне олимпијаде Србије. Да би остварили зацртане циљеве неопходни су им већа подршка и разумевање. Десет дисциплина тренира шездесет чланова.

"Дајемо свој допринос да они са нама по тим правилима Специјалне олимпијаде у дивизионирању, у раду по групама колико ко може представљају свој град , презентују нас и нашу добру вољу, један добар спортски дух и у причи која каже - дозволи ми да будем успешан у покушају остваре себе", каже Зоран Станковић, председник СК "Арена" Лесковац.

Без љубави и племенитости померање граница у раду са овом децом је немогуће. Она најбоље знају шта је непрекидна борба и колико је свака помоћ драгоцена. Даница је несебично даривала своје колица и шеталицу. Заслужила је да са другарима из клуба не пропусти ни једно надметање. Захвалиће се одличјима и осмесима са којима се увек враћају.

Да би Даница и њени другари из клуба "Арена" могли да путују на такмичења нема увек довољно средстава, па позивају хумане људе да, уколико желе, новац донирају на рачун 9891 1476 0034 5740 код Уникредит банке.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару