Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски представио "план победе" у украјинском парламенту; Руте: Потребно "разјашњење" тог документа

Рат у Украјини – 966. дан. Руске снаге извеле су током ноћи нападе широм Украјине – лансирано је око 136 дронова и три пројектила на 14 украјинских региона, укључујући Кијев, тврде украјински званичници. Украјински председник Володимир Зеленски представио је "план победе" у пет тачака и три анекса у парламенту, док је Кремљ истовремено позвао Украјину да се "отрезни".

Зеленски представио "план победе" у украјинском парламенту; Руте: Потребно "разјашњење" тог документа Зеленски представио "план победе" у украјинском парламенту; Руте: Потребно "разјашњење" тог документа

Настављају се сукоби широм украјинског фронта – највеће борбе вођене су у Доњецком, Херсонском, Николајевском и Дњепропетровском региону, где је погинуло више особа, а рањено на десетине цивила.

Начелник Харковске области наредио је евакуацију цивила из Купјанска и околних насеља зато што војска у том рејону Украјинцима више не може више да гарантује безбедност.

Руске трупе су претходног дана одбиле девет контраофанзива Војске Украјине у подручју које сматрају "зоном специјалне операције" у Украјини и, како тврде, ту припремају нове акције.

Са друге стране, један Рус погинуо је у украјинском бомбардовању Белгородске области у Русији. 

Даље од ратишта, шеф НАТО делегације у Кијеву Патрик Тарнер изнео је став да Украјина има апсолутно право да гађа циљеве у Русији са којих је нападнута.

среда, 16. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи