Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Иран: Нисмо дали Русији балистичке ракете; Бајден поново планира посету Немачкој

Рат у Украјини – 964. дан Ирански министар спољних послова Абас Аракчи демантовао је наводе да је Иран слао балистичке ракете Русији за рат у Украјини. Амерички председник Џозеф Бајден поново планира посету Немачкој, отказану због урагана. Медији преносе да би у петак требало да разговара с немачким канцеларом и председником о даљој подршци Украјини и ситуацији на Блиском истоку.

Иран: Нисмо дали Русији балистичке ракете; Бајден поново планира посету Немачкој Иран: Нисмо дали Русији балистичке ракете; Бајден поново планира посету Немачкој

Кремљ је саопштио да није било предлога за одржавање телефонских разговора између немачког канцелара Олафа Шолца и руског председника Владимира Путина и поновио да је Москва више пута изјавила да је отворена за дијалог.

Ирански министар спољних послова Абас Аракчи демантовао је наводе да је Иран слао балистичке ракете Русији за употребу у рату у Украјини.

"Јасно сам рекао и опет понављам: ми нисмо дали Русији балистичке ракете. Ако Европи треба нешто да смири израелску уцену, боље да нађе другу причу", нагласио је Арачки.

Украјински председник Володимир Зеленски оптужио је Северну Кореју да Русији испоручује не само оружје, већ и особље за војне снаге и позвао партнере да појачају подршку Украјини.

Канцеларија генералног тужиоца покренула је кривични поступак за вероватно погубљење девет украјинских ратних заробљеника у региону Курска.

Кијев је апеловао на међународну заједницу да оштро одговори на погубљења украјинског војног особља од стране Руса и грубо кршење међународног права.

понедељак, 14. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи