Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Операција у Курску мотивисала наше савезнике; Пољска појачава одбрану на границама са Русијом и Белорусијом

Рат у Украјини – 954. дан. Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је украјинска операција у руској Курској области мотивисала њихове савезнике да им шаљу још пакета помоћи. Пољска је саопштила да ће до краја године ојачати своју одбрану на североистоку, односно на границама са Русијом и Белорусијом.

Зеленски: Операција у Курску мотивисала наше савезнике; Пољска појачава одбрану на границама са Русијом и Белорусијом Зеленски: Операција у Курску мотивисала наше савезнике; Пољска појачава одбрану на границама са Русијом и Белорусијом

Међусобни напади беспилотним летелицама су настављени – Русија је навела да је оборила 18 украјинских дронова изнад три руска региона и Азовског мора, док је Украјина саопштила да је уништила 16 од 19 "шахеда" изнад земље.

Украјински председник Володимир Зеленски, током посете Сумској области, изјавио је да је украјинска операција у руској Курској области мотивисала њихове савезника да им шаљу још пакета помоћи.

Са друге стране, Кремљ је оптужио украјинске власти да се "играју ватром", дан након што су руске снаге саопштиле да су пресреле украјински дрон у близини нуклеарне електране Курск.

Руски истражитељи, такође, тврде да су Украјинци подметнутом бомбом у аутомобилу убили запосленог у нуклеарки Запорожје, која је од 2022. године под руском контролом.

Пољска је, у међувремену, навела да ће до краја ове године почети да гради прве елементе побољшаних одбрамбених линија на својим границама са Русијом и Белорусијом.

За то време, председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да ће Минск подржати Украјинце у случају да Пољска крене на Украјину и покуша да отме њену западну територију.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи