Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Путин повећава Оружане снаге на скоро 2,4 милиона људи; Сикорски: Шиша ме млади Украјинац, зашто не брани своју земљу

Рат у Украјини – 936. дан. Председник Владимир Путин одлучио је да повећа попуњеност Оружаних снага Руске Федерације на скоро 2.400.000, укључујући 1,5 милиона војног особља. Шеф пољске дипломатије Радослав Сикорски каже да га у Варшави шиша млади украјински фризер и да се пита зашто не иде да брани своју земљу. Истиче да у Пољској таквим радно способним избеглицама не исплаћују социјалну помоћ.

Путин повећава Оружане снаге на скоро 2,4 милиона људи; Сикорски: Шиша ме млади Украјинац, зашто не брани своју земљу Путин повећава Оружане снаге на скоро 2,4 милиона људи; Сикорски: Шиша ме млади Украјинац, зашто не брани своју земљу

У руском гранатирању југоисточних делова Украјине убијено је седморо људи, највише у Запорошкој области. Четрдесеторо људи повређено је у бомбашком нападу на зграду у Харкову. У одвојеном нападу оштећена је болница у овом граду.

Руско Министарство одбране саопштило је да је руска војска уништила воз украјинских оружаних снага са страним наоружањем и складиште ракетног и артиљеријског наоружања.

У украјинском гранатирању Белгородске области, настрадала је једна жена.

Руска ПВО тврди да је оборила 29 дронова изнад седам региона, док украјинске оружане снаге наводе да су уништиле десет дронова "шахед".

Председник Украјине Володимир Зеленски поново тражи дозволу за коришћење оружја дугог домета на територији Русије.

Званични представник Кремља Дмитриј Песков истакао да је председник Владимир Путин изузетно опрезан када говори о одговору Русије на могуће нападе западним оружјем на њену територију, али и да Москва има могућности за то.

понедељак, 16. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи